Bliv demensfaglig rådgiver i Aarhus Kommunes DemensHjørne

Profilbillede
dato

Om jobbet:
DemensHjørnets rådgivningsenhed, hvor stillingen er ledig, er et tilbud til alle borgere i kommunen, der ønsker råd og vejledning om forskellige forhold, der knytter sig til demens. Man kan enten ringe eller komme direkte ind fra gaden alle ugens hverdage i dagtimerne. 

Som demensfaglig rådgiver er din primære opgave at varetage den telefoniske rådgivning eller personlige rådgivning, når folk kommer direkte ind fra gaden. Uanset hvilket ærinde man har i 

huset, er du den første, man møder eller taler med og du har derfor en tydelig og fremtrædende rolle. Du sidder i hjertet af huset og er ofte den person, borgere med demens i træningsforløb eller pårørende i samtale- eller uddannelsesforløb henvender sig til gennem dagen og får en uformel snak med. Du er indstillet på altid at give borgerne en oplevelse af, at de får fat i den rette person, når de henvender sig til dig, også selv om du erfarer, at du nogle gange må give en opgave videre og henvise til andre fagpersoner. 

Derudover har den demensfaglige rådgiver følgende administrative opgaver:

  • Dokumentation, oprettelse og registrering i journalsystemet CURA 
  • Vurdering, bestilling og dokumentation i relation til GPS-udlevering
  • Koordinering og booking af planlagte samtaler
  • Vedligeholdelse af hovedmailpostkasse, herunder besvare eller videresende mails
  • Indkøb, fakturering samt kontakt til leverandører
  • Praktiske opgaver, bl.a. sikre at de fysiske rammer i rådgivningen fremstår venlige og imødekommende samt depotopfyldning/-oprydning

Du har et tæt samarbejde med socialrådgiver, psykolog og to demensfaglige rådgiverkollegaer, der udover planlagte rådgivningssamtaler varetager opgaver i relation til pårørendeindsatser og brobygning. Den ene har en faglig baggrund som ergoterapeut, den anden er antropolog. Du samarbejder desuden med ergo- og fysioterapeuter og social- og sundhedsassistenter, som varetager fysisk og kognitiv træning af personer med demens i tidlig fase eller under udredning for demens og personer med Mild Cognitive Impairment (MCI). Sammen med en sygeplejerske og pårørendekonsulent på MCI-indsatsen og en demensfaglig rådgiver står du for de afklarende samtaler, som personer med demens eller under udredning for demens inviteres til forud for eventuel forløbsopstart. 

Vi forventer, at du

  • Har en sundhedsfaglig uddannelse
  • Har demensfaglig erfaring og viden, og meget gerne demensuddannelse 
  • Er fleksibel og trives med kontakt til mange og ikke altid kende dagen eller arbejdsopgaverne på forhånd 
  • Har erfaring med rådgivende samtaler og kan sætte borgeren i centrum
  • Evner at møde borgere og samarbejdspartnere åbent, ligeværdigt og fordomsfrit
  • Har erfaring med dokumentation, meget gerne i CURA, eller vilje til at lære det
  • Er struktureret og kan samarbejde tydeligt og anerkendende
  • Kan bevare ro og refleksionsevne også selvom den man sidder i samtale med, er følelsesmæssigt påvirket
  • Er kommunikativ stærk både mundtligt og skriftligt
  • Kan arbejde struktureret og opsamle erfaringer med henblik på at udvikle og opnå størst mulig kvalitet i indsatsen
  • Kan reflektere over egen og andres praksis, give og modtage konstruktiv feedback
  • Kan se sig selv i Sundhed og Omsorgs ledetråde og Aarhus Kommunes sundhedspolitik



Derfor skal du vælge os:

Du bliver en del af et stærkt fagligt og udviklingsorienteret team, der prioriterer fællesskabet, ser vores forskelligheder som en styrke og prioriterer ledelsesmæssig opbakning og nærvær. 

Vi har respekt for hinandens faglighed og en forståelse af, at vi alle har en vigtig rolle i at støtte borgerne. Vi er optagede af demens og i at forstå sygdommen fra den syges og den pårørendes 

perspektiv samt at støtte og arbejde sammen med borgerne om strategier til mestring af hverdagen. 

Vi arbejder for at skabe sammenhængende forløb for borgerne, hvilket betyder, at vi har mange forskellige samarbejdspartnere, som vi hele tiden lærer af og sammen med. Dette ud fra en erkendelse af, at det gode liv er mangfoldigt og derfor rækker længere ud end de kommunale indsatser. Vigtige samarbejdspartnere for os er bl.a. Demensvenlig By og foreningslivet i Aarhus. Vi insisterer på en lærende tilgang, hvor der er plads til at prøve sig frem. Vi ved, at opfattelsen af et godt liv kan være forskelligt fra person til person, derfor øver vi os hele tiden på at ’at banke på’ med vores faglighed og ikke antage at vi ved, før vi har undersøgt. Dette gælder også i vores møde med hinanden.  Vi er en arbejdsplads med fokus på godt arbejdsmiljø, hvor alle forventes at tage ansvar herfor. 

Om afdelingen:
DemensHjørnet er et hus for alle aarhusianere, der gerne vil vide mere om demens. Vi er Aarhus Kommunes kraftcenter i forebyggelsesarbejdet på demensområdet, hvor målet er at understøtte den enkelte borger og de pårørende i at leve livet med demens mest muligt selvstændigt – ”Vi holder borgerne væk”, men vi går samtidig ved siden af – ”Vi er sammen med borgerne”, for at understøtte og initiere kontakt ud fra grundprincippet om ”Rette hjælp til rette tid” og et sammenhængende demensforløb.

Vi er et hus med liv alle ugens hverdage, som er bygget op omkring en rådgivningsenhed, en træningsenhed og en uddannelsesenhed for pårørende. Den fælles mission er forebyggelse og tidlig indsats fra mistanke om sygdom eller diagnose. For de pårørende rummer indsatsen imidlertid også det lange perspektiv, hvor indsatsen følger den demensramtes sygdomsudvikling fra tidlig til sen fase og palliation. Læs mere om DemensHjørnet på vores hjemmeside https://demenshjoernet.aarhus.dk 

Løn og ansættelsesvilkår:
Stillingen er på 37 timer og ønskes tiltrådt den 1. januar 2025.

Løn- og ansættelsesforhold efter gældende overenskomst.

Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer.


Hvis du vil vide mere:
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Navn: Tina Normann Andersen på Tlf: 40 23 10 96 - Mail: tan@aarhus.dk


Ansøgning
Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.
 
Ansøgningsfristen er den 17. november 2024


I Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg har vi en generel politik om, at der ved ansættelser indhentes referencer og evt. straffeattest. Du må derfor forvente at blive anmodet herom, hvis vi tilbyder dig stillingen.
Vi gør opmærksom på, at der i forbindelse med rekrutteringsprocessen vil blive foretaget opslag i vores referenceregister. Referenceregisteret omfatter tidligere medarbejdere i Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg, der er blevet bortvist grundet væsentlig misligholdelse af ansættelsesforholdet.

  
Om Sundhed og Omsorg og Aarhus Kommune: 

Sundhed og Omsorg (MSO) i Aarhus Kommune arbejder med omsorg for ældre og sundhed for alle borgere.


Aarhus Kommune betragter mangfoldighed som en ressource og opfordrer derfor alle - uanset alder, køn, handicap, livsstil, religion eller etnisk tilhørsforhold - til at ansøge stillingen.
Aarhus Kommune er en af Jyllands største arbejdspladser, hvor 28.000 professionelle og passionerede kollegaer hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed og skabe værdi for borgere og samfundet omkring os. Vi er en arbejdsplads, der vægter faglighed og samarbejde højt og vi tror på, at vores forskelligheder er med til at gøre Aarhus for en god by for alle. Sammen arbejder vi for en bæredygtig og inkluderende by, hvor både ansatte, borgere, virksomheder og naturen kan trives og blomstre. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Aarhus Kommune, Ceres Allé 13, 8000 Aarhus C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 17-11-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6133874

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet