Forskningskonsulent til ledelsessekretariatet, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Institut for Kultur og Samfund opslår hermed en stilling som forskningskonsulent i instituttets ledelsessekretariat, 37 timer/ugentligt med tiltrædelse 1. marts 2024 eller snarest derefter.

Institut for Kultur og Samfund ønsker at være en inkluderende arbejdsplads og opfordrer derfor alle kvalificerede kandidater, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

ArbejdsopgaverInstitut for Kultur og Samfund har en stærk forskningsprofil, og som forskningskonsulent forventes du at understøtte instituttets høje ambitioner på forskningsområdet. Som forskningskonsulent skal du arbejde opsøgende og selvstændigt med en bred vifte af strategiske – og mere praktiske – forskningsunderstøttende opgaver, både i relation til institutledelsen og i relation til instituttets forskere. Du skal have kendskab til – og gerne kunne tænke kreativt i forbindelse med – forskellige typer af forskningsfinansieringsmuligheder af relevans for instituttets fagområder, og du skal kunne tilbyde kvalificeret sparring til instituttets forskere om deres forskningsprojekter, -ideer og -ansøgninger. Du vil sammen med instituttets anden forskningskonsulent understøtte møderne i instituttets forskningsudvalg og derudover indgå i den tværgående opgavevaretagelse i instituttets ledelsessekretariat.

Du kommer til at samarbejde med forskere fra instituttets afdelinger for Antropologi, Arkæologi og Kulturarvsstudier, Globale Studier, Filosofi og Idéhistorie, Historie og Klassiske Studier, Religionsvidenskab, Teologi og Culture, Cognition & Computation. Du vil desuden have en vigtig snitflade både til fakultetet, AU’s centrale forskningsstøtteenhed og det administrative centers projektøkonomer.

Dit primære arbejdssted vil være i ledelsessekretariatet i Nobelparken (Jens Chr. Skous Vej 7, 8000 Århus C), men du vil også skulle supportere instituttets forskere på Moesgaard.

Kvalifikationer Den succesfulde ansøger forventes at have:

  • En relevant kandidatgrad eller en ph.d. – gerne inden for en human- eller samfundsfaglig disciplin
  • Forskningsforståelse og erfaring med forskningsunderstøttelse eller fundraising.
  • en veludviklet budgetforståelse og fortrolighed med Excel
  • Interesse for forskningspolitik og forskningsvilkår, herunder gerne indsigt i regler og retningslinjer for ansvarlig forskningspraksis
  • Stærke og præcise formuleringsevner skriftligt og mundtligt på såvel dansk som engelsk.

Forskningskonsulenten skal desuden:
  • Være struktureret og evne at holde styr på de interne processer i tilknytning til store ansøgningsrunder for både nationale og internationale forskningsopslag
  • Udvikle og vedligeholde værktøjer, der letter forskernes arbejde med forskningsansøgninger, fx vejledninger, procesplaner, budgetskabeloner, informationsmøder mv.
  • Kunne levere grafisk understøttelse af forskningsansøgninger eller være indstillet på at opbygge kompetencer inden for dette
  • Være samarbejdsorienteret og være indstillet på indgå i et stærkt kollegialt fællesskab med instituttets anden forskningskonsulent og de øvrige medarbejdere i instituttets ledelsessekretariat
  • Kunne tilbyde velfunderede generalistlæsninger og kvalificeret sparring med forskere i forbindelse med større forskningsansøgninger
  • Kunne forestå forskningsstrategiske analyser og forskningsunderstøttende udviklingsopgaver i tæt samarbejde med institutleder og viceinstitutleder for forskning.

For at lykkes i stillingen skal du være en skarp læser og kunne kommunikere klart og præcist ind i en akademisk kontekst. Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde i et forskningsmiljø og med at bistå forskere ift. projekt- og fundingrelaterede opgaver.

Den stærke ansøger skal desuden være lydhør og imødekommende og være god til at opbygge relationer. Du skal kunne arbejde både selvstændigt og i et team bestående af to forskningskonsulenter i tæt samarbejde med instituttets viceinstitutleder for forskning. Du skal kunne trives i en forskningssupporterende og -faciliterende rolle og have lyst til at gøre en forskel i et akademisk miljø i en stilling, der både kræver en veludviklet evne til fordybelse og til at have mange bolde i luften på én gang.

Vi tilbyder
  • En stilling med frihed til selvstændig opgavevaretagelse, løbende faglig udvikling og en bred kontaktflade til en række spændende humanvidenskabelige forskningsmiljøer med international orientering
  • En stilling som involverer et tæt samarbejde med forskere og med instituttets ledelse
  • Et uformelt og imødekommende arbejdsmiljø
  • Venlig professionalisme og et godt kollegialt fællesskab i instituttets ledelsessekretariat
  • Gode muligheder for kompetenceudvikling og for løbende sparring med øvrige forskningsunderstøttende medarbejdere på instituttet og fakultetet

Om Institut for Kultur og SamfundInstituttet er et af tre institutter under Arts. Instituttet har en række højtrangerede forskere og forskningsmiljøer og tilbyder en bred vifte af uddannelser af højeste kvalitet med mere end 2100 fuldtidsstuderende. Instituttet beskæftiger omkring 180 faste og 70 tidsbegrænsede akademiske medarbejdere. Hertil kommer 50 administrative medarbejdere samt 105 ph.d.-studerende. Det er hjemsted for 3 større centre, herunder et grundforskningscenter. Instituttet er både internationalt og kulturelt mangfoldigt med mere end 25 nationaliteter ansat. Yderligere information se: http://cas.au.dk/

Den kommende medarbejder vil referere til sekretariatsleder Jesper Sølund Hansen.


Yderligere informationer
Stillingen vil blive besat på overenskomstvilkår i henhold til AC-overenskomsten. Indplaceringen sker efter konkret vurdering og forventes at blive som specialkonsulent.
  • For yderligere information om stillingen kontakt venligst Chefkonsulent Signe Larsen, saelarsen@cas.au.dk.
  • For spørgsmål vedr. ansøgningsprocedure og upload af ansøgning, kontakt venligst HR-supporter Marianne Birn, mbb@au.dk.

Løn og ansættelsesvilkårI henhold til gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.


Faculty of Arts
Arts er et af fem hovedområder på Aarhus Universitet.

Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.

Med omkring 550 videnskabelige medarbejdere, 240 ph.d.-studerende, 9.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.

Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.

Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.

Læs mere på arts.au.dk

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

Frist
5. januar 2024


Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Aarhus Universitet, Nordre Ringgade, 8000 Aarhus C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 05-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5954247

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet