Mindeord om klublegenden Bent Jørgensen


Nyheden er fra Skovbakken Håndbold


Skovbakken Håndbold fik i torsdags den sørgelige meddelelse om, at "Mr. Skovbakken Håndbold" Bent Jørgensen er gået bort i en alder af 86 år.For at ære Bents minde og betydning for Skovbakken Håndbold bringer vi her et mindeord, der er skrevet af tidligere formand Bo Louring:Mange ved ikke, at Bent Jørgensen var Idrætshøjskolens første forstander, og selv var med i kredsen af Skovbakken-medlemmer i forbindelse med oprettelsen af Idrætshøjskolen i Aarhus i 1970. Efter en kortere periode på et års tid valgte Bent Jørgensen at gå tilbage til sit arbejdsplads som underviser på Aarhus Seminarium. Han satte sit præg på Idrætshøjskolens bestyrelse, som han var medlem af fra 1980 til 2005. Han sad også i Skovbakkens forretningsudvalg i hele 38 år og de sidste 3 år som hovedformand.Som aktiv håndboldspiller var Bent Jørgensen med til at vinde Skovbakkens første DM-guld i håndbold i 1962.

Han fik landsholdsdebut i 1957 mod DDR, og spillede ialt 12 landskampe, hvor han scorede 12 mål.

For Skovbakken håndbold spillede Bent Jørgensen 293 1. holdskampe. Han var afdelingsformand fra 1989 til 1992. Årets leder i 1976. Og blev hædret med Skovbakkens Æresnål i 1967.Vi i bestyrelsen indstillede i året 2000 Bent Jørgensen til Danmarks Idrætsforbunds Æresnål, som han modtog til stående ovationer i Vejlby-Risskov Hallen.Trænergerningen var helt naturlig for Bent, og han var i mange år træner for Skovbakkens 1. divisionshold.Jeg kendte Bent Jørgensen i næsten 50 år og har siddet i bestyrelser og udvalg samt deltaget i utallige aktiviteter med ham i rigtig mange år. Man var aldrig i tvivl om Bents mening, som han vedholdende argumenterede for, og til allersidst fik ført ud i livet. Bent havde sine meningers mod, temperament og havde sine kanter på den hårde, men gode måde.I SK Århus-regi satte Bent også sit tydelige spor, hvor moderklubben havde en meget fin og givtig samarbejdsaftale i mange år. Støbt med Bent Jørgensens medvirken.Bent Jørgensen har haft en enestående karriere og er den person som jeg kan huske og mindes, der haft den største indflydelse og mest markante aftryk på udviklingen i Skovbakken som klub og håndboldafdeling gennem min tid i klubben.Bent lærte mig to ting, som har fulgt mig hele livet:
Det ene er at være forberedt til møder, - for så får du indflydelse. Bent brugte aldrig ordet magt – men indflydelse. Det andet er, at man skal tro på sagen og ikke være stædig, men vedholdende.Kloge ord fra Bent, som jeg har noteret mig, er:

Pengemænd og forretningsfolk kommer og går, - klubfolk altid består!I Skovbakken Håndbold bøjer vi vores hoveder i dybeste respekt for dette enestående, formidable menneske, som har skabt så meget i afdelingen og i klubben – en kæmpe indsats og et imponerende renomméNår man omtaler Bent Jørgensen må man ikke glemme Helle Jørgensen. For bag enhver mand står en kvinde. Mange varme og kærlige hilsner og tanker til dig Helle og din familie, som vi alle skylder en stor tak for Bents liv og indsats i Skovbakken.Tabet er afgrundsdybt, men savnet er større. Det gule fyrtårn er slukket....Æret være Bent Jørgensens minde.På hele Skovbakken håndbolds vegne.

Tidligere formand Bo Louring

Kilde: Skovbakken Håndbold