At udvidelsen af Aarhus Havn er sat på pause betyder, at de gevinster, der ellers ville komme erhvervslivet i både Aarhus og resten af landet til gode, risikerer at gå tabt.
Aarhus Havns udvidelse skal sættes på pause. Sådan lød det onsdag morgen fra partierne bag den aftale, der i første omgang gav grønt lys til projektet.
"Det er en trist dag for dansk erhvervsliv. Havneudvidelsen ville være en stor gevinst for erhvervslivet i både Aarhus og resten af landet. Der er behov for plads til, at de eksisterende virksomheder på havnen kan udvikle sig, og til at nye kan komme til," siger Thomas Haber Borch, der er direktør hos Aarhus Havn.
Partierne understreger, at projektet ikke vil tages op igen, medmindre et nyt byråd beslutter at gøre det.
Og den usikkerhed skaber problemer i en erhvervssammenhæng.
"Yderhavnen ville skabe arbejdspladser, fremgang og tage afgørende skridt i den grønne omstilling. Det er gevinster, som vi nu risikerer ryger til udlandet, mens vores havneudvidelse er sat på pause," siger havnedirektøren.
Hvad tiden på længere sigt bringer for Danmarks største erhvervshavn er for nuværende svært at sige.
Men på kort sigt venter der et stort genopretningsarbejde, for der er mange mennesker, hvis hverdag bliver påvirket af byrådets beslutning.
"Vi har en organisation med rigtig mange dygtige medarbejdere, der har arbejdet nærmest i døgndrift på alle aspekter af det her projekt. Vi har vores kunder og de mange virksomheder, der er interesserede i at investere og udvikle sig på og omkring havnen. Nu gælder det om at finde en vej frem, og det vil jeg sætte mig i spidsen for," siger Thomas Haber Borch.