Juridisk Institut ved Aarhus BSS, Aarhus Universitet søger en adjunkt i retsvidenskab, nærmere bestemt strafferet. Vedkommende forventes at have særligt fokus på dansk eller nordisk strafferet, men skal også kunne undervise inden for EU-retslige emner, fortrinsvis med tilknytning til strafferetten.
Stillingen som adjunkt er en tidsbegrænset fuldtidsstilling, der opslås for en periode på tre år med tiltrædelse den 1. januar 2025 eller efter nærmere aftale.
Stillingen som adjunkt er en videreuddannelsesstilling. Der gives supervision og mulighed for pædagogisk opkvalificering med henblik på at udvikle ansøgerens undervisningsmæssige kvalifikationer.
Jobbeskrivelse og kvalifikationer
Til det strafferetlige hovedområde hører navnlig strafferettens almindelige og specielle del. Til området hører også straffeprocesretten, herunder påvirkningen fra EU og EMRK samt specialstrafferetten om overtrædelse af særlovgivningen.
Juridisk Institut ønsker at vedligeholde og styrke forskningsindsatsen på det strafferetlige område.
Den, der ansættes i stillingen, forventes at bidrage væsentligt til instituttets forskning og undervisning inden for de retlige rammer inden for strafferet og til fakultetets overordnede forskningsstrategi.
Det forventes, at undervisning og vejledning af studerende på bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau varetages, samt at der – selvstændigt og i samarbejde med andre – bidrages til udviklingen af instituttets fagområde gennem forskning af høj international kvalitet.
Undervisningen, der skal varetages, vil hovedsagelig være på BA(jur.), HA(jur.), cand.jur. og cand.merc.(jur.), og ansøgeren skal derfor kunne undervise på dansk.
Den, der ansættes i stillingen, skal være indstillet på at arbejde aktivt for instituttets mål om øget ekstern finansiering.
Der er krav om fysisk tilstedeværelse på instituttet.
Hvem er vi
Juridisk Institut er et af de seks institutter ved Aarhus BSS - et af Aarhus Universitets fem fakulteter. Aarhus BSS samler de kernefaglige erhvervs- og samfundsvidenskabelige forskningsområder og bringer dem tættere sammen for at afspejle det tætte forhold mellem samfund og erhvervsliv. Aarhus Universitet er på listen over verdens 100 bedste universiteter, og Aarhus BSS og Juridisk Institut har opnået de prestigefyldte AASCB, AMBA og EQUIS-akkrediteringer.
Vi har et dynamisk, ambitiøst og akademisk mangfoldigt forsknings- og undervisningsmiljø med ca. 60 akademiske medarbejdere og knap 20 ph.d.- studerende.
På Juridisk Institut tilbyder vi undervisning og forskning af høj kvalitet inden for dansk, europæisk og international retsvidenskab. I vores forskning har vi fokus på at øge instituttets internationale indflydelse - særligt hvad angår publikationer. Vi ønsker at udvide og udvikle vores centrale forskningsområder, og lægger også vægt på, at vores forskning til hver en tid adresserer aktuelle juridiske udfordringer i samfund og erhvervsliv. I vores undervisning ønsker vi at bygge bro mellem teori og praksis, bl.a. ved at trække på eksterne lektorers praktiske erfaring.
Du kan læse mere om Juridisk Institut på: http://law.au.dk/
Yderligere information
Yderligere information om stillingen og instituttet kan fås ved henvendelse til
institutleder, professor Torsten Iversen, tlf.: 93509083, e-mail: ti@law.au.dk.
Hvis du har behov for hjælp til at uploade din ansøgning eller har spørgsmål vedr.
rekrutteringsprocessen, bedes du kontakte HR-supporter Tina Engelst Mølbæk, tlf.:
20934966, e-mail: tinaengelst@au.dk.
Arbejdssted
Bartholins Allé 16, 8000 Aarhus C.
Ansættelse sker i henhold til bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter samt cirkulære om overenskomst for akademikere i staten. Stillingsindhold og kvalifikationskrav er yderligere beskrevet i cirkulære om ansættelsesvilkår for videnskabeligt personale ved universiteter.
Ansøgningsprocedure
Det er obligatorisk at vedhæfte nedenstående, når du søger denne stilling:
Ansøgning
- Curriculum Vitae. Du opfordres til at angive eventuelle orlovsperioder uden forskningsaktivitet, herunder fx barselsorlov, da dine forskningsaktiviteter vurderes i forhold til din reelle forskningstid
- Uddannelse (Eksamensbevis kandidat-, ph.d.- og evt. doktorgrad)
- Publikationsliste (de medsendte publikationer skal være tydeligt markeret på publikationslisten)
- Publikationer. Op til 3 publikationer kan medsendes. I tilfælde af flere forfattere vedlægges en medforfattererklæring om ansøgers andel i fællesarbejdet med tilsagn fra medforfatterne. Denne blanket kan bruges til formålet
- Undervisningsportfolio. De nærmere krav til dokumentationen findes her
Bedømmelsesprocessen
Efter ansøgningsfristens udløb nedsættes et bedømmelsesudvalg. Der gøres opmærksom på, at bedømmelsen af ansøgerne udelukkende sker på baggrund af det materiale, som er modtaget inden ansøgningsfristens udløb. For yderligere information se guidelines for assessment committees, Aarhus BSS.
Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.
Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.
Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Aarhus Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Aarhus Universitet, Bartholins Allé 16, 8000 Aarhus C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 14-11-2024;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6141686