Dekan for Faculty of Natural Sciences

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med til at lede en spændende og kompleks vidensorganisation? Kan du skabe de bedst mulige rammer for naturvidenskabelig forskning og uddannelse af højeste kvalitet ved et af Danmarks bedste universiteter?

Vi søger en inspirerende og visionær dekan for Natural Sciences med en solid forsknings- og ledelsesmæssig profil inden for naturvidenskab. En dekan, der i samarbejde med ledere, medarbejdere og studerende, kan realisere fakultetets og universitetets ambition om fortsat at skabe forskningsmæssige gennembrud, tilbyde uddannelser og samarbejde på højeste internationale niveau samt at bidrage væsentligt til løsninger på store samfundsudfordringer.

De stærke naturvidenskabelige fagmiljøer ved Natural Sciences er nationalt og internationalt anerkendt for at levere forskning af højeste kvalitet. Inden for adskillige forskningsfelter er vi med i den absolutte internationale elite, hvor der skabes banebrydende nye forskningsresultater, og flere af fakultetets forskere er blandt de mest citerede i verden inden for deres felt.

Vi dyrker nysgerrigheden og deler vores viden. På fakultetet vokser vi gennem pionerånd, nysgerrighed, dygtighed, grundforskning, banebrydende resultater og vedholdenhed. Det kræver plads til de gode ideer, plads til at forskning kan trives, og plads til at skabe nye undervisningsmetoder, arbejdsformer og forskningsområder.


Opgaven og ansvarsområdet


Dekanen for Natural Sciences har det overordnede ansvar for at videreudvikle fakultetet med fokus på høj faglighed i forskning og uddannelse, samarbejde med omverdenen og et motiverende arbejds- og studiemiljø. Sammen med fakultetsledelsen, som består af tre prodekaner, otte institutledere, samt ledere for administration og sekretariat, skal dekanen sikre:

  • videreudvikling af forskningsmiljøernes høje internationale niveau
  • relevant udbud af forsknings- og udviklingsbaserede uddannelser med højt fagligt niveau og høj kvalitet
  • organisatorisk sammenhængskraft og synergier mellem forskellige fagligheder
  • velfungerende ledelsesteams og en ledelseskultur, hvor man lytter, inddrager og delegerer med fokus på at skabe gode betingelser for medarbejdernes arbejde med fakultetets kerneopgaver
  • et inspirerende og udviklende arbejds- og studiemiljø, hvor medarbejdere og studerende trives og har de bedste forudsætninger for at kunne udleve deres potentiale
  • det strategiske og politiske arbejde for at realisere fakultetets og universitetets ambitioner
  • interessevaretagelse og interaktion med eksterne parter, nationalt og internationalt
  • solid og langsigtet økonomistyring med fokus på at skabe økonomisk robusthed.
Samtidig er dekanen med til at lede Aarhus Universitet, og som medlem af universitetsledelsen bidrager du til, at universitetet når sine mål og ledes som en sammenhængende og velfungerende organisation for det fælles bedste. Universitetsledelsen træffer alle overordnede beslutninger og består af rektor, prorektor, universitetsdirektør, erhvervsdirektør og fem dekaner (Aarhus BSS, Arts, Health, Natural Sciences og Technical Sciences).


Den rette person


Som dekan for Natural Sciences skal du være en anerkendt forsker og underviser inden for naturvidenskab. Du har bred indsigt i uddannelsessektoren samt interesse for nationale og internationale tendenser på fakultetets mange forskellige fagområder. Du skal ligeledes have solid erfaring med ledelse og organisering af akademiske miljøer, hvor du har skabt gode resultater gennem ledelse af ledere samt inddragelse af medarbejdere og studerende. Kendskab til et universitets virke, rammevilkår, struktur, kultur og samspil med eksterne parter er afgørende for succes i stillingen.

Du opleves som en tydelig, motiverende og samlende leder, der forstår at lede en kompleks organisation med mange interessenter. Du er synlig i miljøerne, holder af dialog og lytter, inden du sætter retning og træffer beslutninger. Din kommunikation er klar og troværdig med respekt og ordentlighed i relation til andre. Du evner at forhandle, formidle og varetage fakultetets interesser, også i medierne. Personligt er du kendetegnet ved integritet, energi og godt humør.

Du har strategisk overblik og kan sammen med fakultetsledelsen se muligheder og skabe resultater i prioriterede udviklingsaktiviteter og løbende forandringer, for eksempel i rammevilkår. Du evner at samarbejde på tværs af fakulteterne og ser universitetet som én samlet institution med respekt for de lokale forhold og de mange faglige identiteter.

Det er en forudsætning for fakultetets fortsatte akademiske succes, at alles perspektiver, kompetencer og videnskabelig nysgerrighed sættes i spil. Vores nye dekan skal derfor have evne og vilje til at skabe et endnu mere inkluderende fakultetsmiljø med diversitet og ligestilling for medarbejdere og studerende.


Om Natural Sciences


Faculty of Natural Sciences omfatter fagområderne biologi, datalogi, fysik og astronomi, geologi, kemi, matematik, molekylærbiologi og nanoscience.

Fakultetet består af syv institutter og et institutlignende center, en ph.d.-skole og en lang række større og mindre forskningscentre. Dertil kommer et antal interdisciplinære centre og initiativer på tværs, særligt i samarbejde med Faculty of Technical Sciences. Fakultetet er dannet pr. 1. januar 2020 ved en opdeling af det tidligere Faculty of Science and Technology. Faculty of Natural Sciences har ca. 3.300 studerende og 1.400 ansatte.

Gennem forskning, uddannelse og samarbejde med omverdenen bidrager vi til at løse samfundsmæssige udfordringer særligt med fokus på at skabe en bæredygtig fremtid. Vi ser det som vores opgave at levere viden til samfundet gennem erhvervssamarbejde, samarbejde med gymnasier og skoler, og ved at formidle naturvidenskabelig viden til offentligheden i medierne, gennem foredrag og events og via vores museer.
Mere information findes på nat.au.dk.


Om ansættelsesprocessen


Proceduren før rektors beslutning om ansættelse tilrettelægges i overensstemmelse med universitetsloven og universitetets vedtægt, hvilket blandt andet indebærer, at der nedsættes en rådgivningsgruppe og et ansættelsesudvalg. Tiltrædelse forventes den 1. april 2024 eller snarest muligt derefter. Stillingen besættes på åremålsvilkår og i henhold til overenskomst for akademikere i staten.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt den 9. februar 2024 (1. samtale) og den 22. februar 2024 (2. samtale), og ansøgere i anden runde deltager i en ledervurdering. Samtalerne gennemføres af et bredt sammensat ansættelsesudvalg med rektor som forperson.

Ansøgninger stiles til rektor Brian Bech Nielsen og vedhæftes CV, inkl. publikationsliste, undervisnings- og ledelseserfaring. Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte rektor Brian Bech Nielsen (telefon 2338 2349) og/eller ekstern rekrutteringspartner Henrik Elsig Andersen (telefon 5127 1030).

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.
 


Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk


INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 22-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5957904

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet