Dét sker i Aarhus til Brysternes Motionsdag den 11. september 2022

Profilbillede
dato

Af Camilla West

I Danmark lever lige knap 74.000 kvinder med brystkræft. Støt Brysterne inviterer for tredje år i træk til Brysternes Motionsdag den 11. september for at støtte op om de mange kvinder og pårørende, der hver dag har sygdommen inde på livet.

Den 11. september afholder Støt Brysterne for tredje år i træk Brysternes Motionsdag. Motionsløbet foregår i år både virtuelt rundt om i landet og til et stort fysisk event på Charlottenlund Travbane. I Aarhus afholdes Brysternes Motionsdag med et fælles arrangement med ambassadør, Casper Berthelsen, kendt fra 1 sæson af Bachelor på TV 2, i front. 

- Når vi står sammen, kan det mærkes. Når vi går eller løber sammen, er vi både med til at forebygge kræft gennem motion, og vi viser også vores opbakning til kvinder over hele landet, som lever et liv med brystkræft, siger Sisan Bove, projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

Brysternes Motionsdag i Aarhus

Arrangementet finder sted ved Udsigten Risskov i den sydlige ende af Risskov ved de udendørs fitnessredskaber, og programmet er:

Kl. 10.30: Arrangementet begynder, og alle samles foran fitnessredskaberne

Kl. 10.55: Casper har planlagt en sjov og underholdende danseopvarmning, som man er meget velkommen til at deltage i

Kl. 11.00: Vi begynder at gå og/eller løbe en planlagt rute på 5 kilometer

Det er både muligt at gå ruten, at løbe eller for eksempel at løbe den to gange, hvis man vil det – det vigtigste er, at alle kan være med. Arrangementet er en mulighed for alle, der bor i og omkring Aarhus til at samles og bakke op om brystkræftsagen sammen.

- Jeg er pårørende til kræft og har det tæt på i min egen familie, hvorfor jeg ved, hvor vigtigt det er at få talt om og stå sammen om. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at støtte op om bekæmpelsen af kræft og den gode sag bl.a. gennem Støt Brysternes Motionsdag den 11. september, fortæller Casper Berthelsen om grunden til, at han sagde ja til at afholde eventen i Aarhus.

Hvis du vil være en del af eventen og bakke op om Caspers initiativ, kan du tilmelde dig Brysternes Motionsdag her: https://www.cancer.dk/stoetbrysterne/brysternesmotionsdag/

Den store opbakning til Brysterne Motionsdag fra både deltagere og sponsorerne har på de to første år indsamlet 2.9 kr.  mio. kroner til brystkræftsagen. 

Fakta om brystkræft

      Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark og rammer hver 9. kvinde.

      Ca. 1/4 af alle nye kræfttilfælde hos kvinder er brystkræft.

      73.925 kvinder lever med brystkræft i Danmark (Cancerregistret 2020).

      Brystkræft rammer sjældent personer under 30 år – og er mest almindeligt hos kvinder mellem 60 og 69 år.

      Risikoen for brystkræft forøges ved alkoholforbrug, overvægt, fysisk inaktivitet og sen alder ved første fødsel.

      Overlevelsen efter diagnosen brystkræft er gennem de seneste 15-20 år forbedret.

Læs flere fakta på cancer.dk/stoetbrysterne/om-brystkraeft/.

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Camilla West.
Kilde: Camilla West