EU-fokuseret fundraiser/forskningsstøtte til Institut for Ecoscience

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet




Jobprofil





Formål med og beskrivelse af stillingen:


Vil du være med til en gøre en forskel for natur, miljø og økosystemer og understøtte udvikling af viden til håndtering af tidens store udfordringer som klima- og biodiversitskriserne? Så søger vi en erfaren, struktureret og samarbejdende fundraiser/forskningsstøtte til Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet. Som fundraiser/forskningsstøtte ved Ecoscience, vil du spille en helt central rolle for udvikling og opfølgning på instituttets fundingstrategi, herunder særligt vores arbejde med EU’s Horizon Europe og det kommende 10. rammeprogram. Instituttet har allerede stor succes med hjemtag af EU-finansiering til forskningsprojekter men for at bidrage optimalt til løsning af samfundets udfordringer, må vi blive endnu bedre til at tænke vores fundingmuligheder i en strategisk kontekst.


Arbejdsopgaver:


Du vil være helt central for udvikling og varetagelse af instituttets strategiske fundingarbejde, der understøtter vores overordnede strategi og mål på natur og miljøområdet; herunder f.eks. at sikre finansiering til vores styrkeområder og tværgående centre, sikre at kommende EU-call-tekster afspejler instituttets ideer og fagligheder og øge vores hjemtag af EU forskningsfinansiering.
Dine primære arbejdsopgaver vil, i tæt samarbejde med ledelsen og instituttets forskningsudvalg, blandt andre være følgende:

  • Udvikling af instituttets fundingstrategi
  • Opfølgning på instituttets og fakultetets fundingstrategi
  • Støtte instituttets forskningsudvalg i deres arbejde for udvikling af instituttets forskning
  • Tæt samarbejde med AU’s øvrige forskningsunderstøttelse særligt i TECH-fakultetets sekretariat og andre institutter samt den centrale forskningsstøtteenhed
  • Generel formidling af muligheder for finansiering af forskning indenfor natur, miljø og økosystemer
  • Løbende formidling af og opfølgning på EU-funding calls
  • Påvirkning af kommende EU call-tekster med relation til instituttets strategiske mål, herunder 10. rammeprogram i tæt samarbejde med vores forskere
  • Bidrage til pitch-sessions for forskernes projektideer
  • Bidrage til formidling af samfundsrelevant impact i forskningsansøgninger (f.eks. i EU og Innovationsfondsansøgninger)
  • CV-guidance til vores forskere i form af struktur, indhold, formatering mv.



Personprofil


Vi søger en person, der mestrer og holder af tværgående samarbejde, da der er meget kontakt med både kollegaer på instituttet, fakultetet og AU samt vores mange samarbejdspartnere. Du har væsentlig erfaring med EU’s forskningsprogrammer, udvikling af disse og arbejdet med at forberede EU-ansøgninger. Du har gode kommunikative evner, organisatoriske færdigheder og kan håndtere en kompleks organisering med mange stærke forskningsgrupper. Du står på et solidt fagligt grundlag og er handlekraftig. Derudover:
  • har du en relevant akademisk uddannelse på minimum kandidatniveau og gerne naturvidenskabelig, så du har kendskab til instituttets fagområder, evt. gennem tidligere egen forskning/arbejde indenfor natur og miljø
  • har du måske erfaring fra en lignende stilling med kendskab til både det danske og internationale forskningsfinansieringssystem, særligt EU
  • kan du tale og forstå dansk og engelsk
  • er du imødekommende og opsøgende
  • er det en fordel, hvis du har erfaring fra Bruxelles med relevans for EU’s forskningsprogrammer
Hvis du er passioneret omkring forskning og ønsker at bidrage til at sikre finansiering af spændende forskningsprojekter, som gør en forskel i samfundet, så vil vi opfordre dig til at sende os din ansøgning og CV.


Hvad vi tilbyder


Du vil blive en del af vores institutsekretariatet, hvor du vil få 15 dygtige og engagerede kolleger, som løser de mange forskelligartede opgaver, der ligger i driften af et universitetsinstitut.  Dine primære faglige kolleger bliver dog forskningsudvalget, ledelsen og de mange dygtige forskere på instituttet, der brænder for arbejdet med natur, miljø og økosystemer. Du bliver således en vigtig brik for vores forskere, og du vil derfor få mulighed for selv at være med til at forme din hverdag ved at opbygge nære relationer og et stærkt samarbejde mellem dig og dine kollegaer.
Vi arbejder engageret for at have et godt og inkluderende arbejdsmiljø. Instituttet ønsker at understøtte medarbejderne i en god balance i deres arbejds- og privatliv og fastholde og tiltrække en dygtig og engageret medarbejderstab, hvor frihed, kreativitet og respekt for hinanden og det langsigtede perspektiv er kerneværdier.


Hvem vi er


Institut for Ecoscience har i alt ca. 300 medarbejdere, hvoraf godt 100 arbejder på AU Campus Risø nord for Roskilde og de cirka 200 på AU Campus Aarhus.

Vi arbejder med anvendt forskning og vidensudvikling med fokus på natur og miljø på højeste internationale niveau, fra de terrestrisk landskaber og jorde gennem det ferske vand i vandløb og søer til de kystnære og åbne havområder. Vi dækker særligt Danmark og Nordeuropa men har en stærk Arktisk profil med arbejde både indenfor natur og klimaændringer samt miljø i forbindelse med råstofudnyttelse i Grønland.

Vi leverer forskningsbaseret rådgivning til både offentlige myndigheder og private aktører og er derfor tæt på beslutningsprocesser indenfor natur og miljø med mulighed for at gøre en reel forskel for samfundets store udfordringer, om det så er de globale klimaændringer, tabet af biodiversitet eller den grønne omstilling. Institutsekretariatet understøtter dette arbejde ved at yde support til de videnskabelige og tekniske medarbejdere samt til ledelsen.

Vi er et internationalt miljø, hvor en stigende del af vores medarbejdere har en udenlandsk baggrund, og hvor vi løbende har internationale gæster på kortere eller længerevarende ophold, ligesom vi regelmæssigt afholder både nationale og internationale møder, workshops og konferencer. Mange møder og en del af kommunikationen foregår derfor på engelsk.


Arbejdssted og ansættelsesområde


Arbejdsstedet er AU Campus Aarhus og ansættelsesområdet er Aarhus Universitet med tilhørende institutioner. Der vil dog blive jævnlige rejser af 1-2 dages varighed til AU Campus Risø nord for Roskilde og ind imellem også til Bruxelles.


Forventet startdato og varighed


Der er tale om en permanent stilling som fundraiser/specialkonsulent med startdato 1. august 2024.


Kontakt information


Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til sekretariatsleder Helene Nyegaard Hvid, 93 52 21 35, helenehvid@ecos.au.dk


Deadline


Alle ansøgninger skal være modtaget senest den 26. april 2024. Vi forventer at holde 1. ansættelsessamtale den 6. maj.  

 


Formalia

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og akademikere i staten. 

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

 


Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Aarhus Universitet, C.F. Møllers Allé 8, 8000 Aarhus C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 28-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6024895

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet