Forældreskolen Aarhus indstillet til national kommunikationspris

Profilbillede
dato

Forældreskolen Aarhus er indstillet til SEVERIN-PRISEN 2020 for en video med skolens elevrådsformand, som på Facebook taler til alle skolens elever midt under nedlukningen af Danmark. 

Opmuntrende ord fra Forældreskolens Aarhus’ elevrådsformand, Fine Homann Vestergård, gør sig nu fortjent til opløbet om en national kommunikationspris. Midt i nedlukningen af Danmark tonede den 15-årige pige nemlig frem på skolens Facebook-side og sagde blandt andet til eleverne i 6. – 9. klasse, som stadig var hjemme:

Det har været svært for både elever og lærere at vænne sig til at gå i skole på en helt ny måde – med online undervisning og kun fem timers skole om dagen. Men jeg skulle hilse fra jeres lærere og sige, at det er I helt enormt gode til.”

Skoleleder Céline Vissing er glad for, at der er blevet lagt mærke til skolens brug af sociale medier. Hun siger:

“Vi lægger meget vægt på at lade eleverne komme til orde – også på vores forskellige medier. Specielt under nedlukningen kan man sige, at Facebook gav en hjælpende hånd. Vi gør vores bedste for at bruge de nye medier konstruktivt, så derfor er vi meget glade for anerkendelsen.”

Foto: Skoleleder Céline Vissing

Det gode eksempels pris
Formand for Efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussens er med i SEVERIN-PRISENs 2020-jury. Han kalder prisen ”det gode eksempels pris,” fordi den netop retter fokus mod godt og værdibåret indhold i det digitale. 

Torben Vind Rasmussen deler de tre pladser i årets jury med medieforsker og professor ved Syddansk Universitet Kirsten Drotner og kommunikationsrådgiver Rasmus Anker Rysgaard.

Alle kan indstille en fri skole til prisen
Indstillingen til SEVERIN-PRISEN er åben til og med søndag den 18. oktober, og enhver kan indstille en fri skole, som de synes gør det godt på digitale platforme. Der kan indstilles på www.vostok.dk/severin-prisen
Herefter vælger juryen tre nominerede, som sendes til offentlig afstemning. 

Baggrund
SEVERIN-PRISEN er indstiftet af forstander ved Lunderskov Efterskole, Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsrådgiver Rasmus Anker Rysgaard i 2018 for netop at sætte fokus på de frie skolers stemme i det digitale mediebillede. Tidligere vindere af SEVERIN-PRISEN er Glamsbjerg Friskole og Fredericia Realskole. 

Hvis du ønsker at se videoen som er produceret af elevrådsformanden skal du trykke her

Kilde: Forældreskolen Aarhus & VOSTOK Kommunikation