Ledende stilling på Folkestedet og Værkstedet: Skab retning og rammer for sundhed, fællesskab og frivillighed

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Om stillingen

Som leder på Folkestedet og værkstedet skal du lede en afdeling med 18 engagerede og dygtige medarbejdere, nogle ansatte i særlige stillinger på få timer. Medarbejderne arbejder med sundhed, fællesskab og frivillighed.

Du og dine medarbejdere har primært base på Folkestedet på Carl Blochs Gade. En enkelt medarbejder har base på Værkstedet i Østergade. 

Du indgår i et tæt samarbejde i ledergruppen i Sundhed og Forebyggelse distrikt Midt, med ledere af Folkesundhedsafdelinger, DemensHjørnet, Folkehuse og sundhedsenheder.

Dine primære opgaver vil handle om at skabe retning og rammer for sundhed, fællesskaber og frivillighed. 

Opgaverne løses i tæt samarbejde med øvrige afdelinger i sundhed og Omsorg samt kommunens andre magistratsafdelinger, herunder Sociale Forhold og Beskæftigelse. Desuden skal du understøtte samarbejdet med frivillige aktører og civilsamfund.

Vi lægger desuden vægt på at følge borgerne godt på vej i deres liv, uanset livsvilkår og har derfor fokus på lighed i sundhed og differentiering i indsatser. Vi arbejder målrettet på brobygning til indsatser i huset eller andre indsatser og fællesskaber i foreningsliv og lokalmiljøer.

Medarbejderne er organiseret i opgaverelaterede tværfaglige teams og er meget selvtilrettelæggende hvad angår borgerforløb og fælles arrangementer på tværs af indsatser og på tværs af kommune og frivillige. Medarbejdergruppen består af en bred sammensat flok indenfor sundhed, socialområdet, kommunikation, udvikling, administration og service.

Du vil indgå i kontinuerlig udvikling og prioritering af indsatserne.

Som leder af Folkestedet og Værkstedet arbejder du aktivt med at implementere Sundhed og Omsorgs strategi – de fem ledetråde – på en måde, så det gør en forskel for både borgerne, deres familier og venner samt medarbejderne.

 

Om stedet - derfor skal du vælge os

Folkestedet er et medborgerhus under Sundhed og Omsorg. På Folkestedet arbejder vi på at skabe rammer for udfoldelse og foreningsaktiviteter af sundhedsfremmende og forebyggende karakter. Vi skaber rammer for kreativitet og fællesskab for seniorer, vi indgår i sundheds- og beskæftigelsesindsatser for udvalgte målgrupper, vi arbejder med ungefællesskaber og unges eget engagement, gennem Frirum Aarhus og vi har fokus på mænds sundhed og på at skabe lige vilkår for deltagelse i meningsfulde fællesskaber uanset livssituation. Vi arbejder målrettet med relationsdannelse og involvering som vejen til at skabe forandring, øget trivsel og sundhed for den enkelte.

Caféen er husets samlingspunkt for samvær og fællesskab. Cafeen er lige nu i udbud og drives af personale og frivillige i fællesskab indtil ny forpagter er landet.

Værkstedet er et kreativt fristed bestående af forskellige værkstedsafdelinger, der, ligesom Folkestedet, danner ramme for at foreninger og klubber i Aarhus Kommune har et samlingssted for fællesskaber. Foreningen Værkstedet er for pensionister, efterlønnere, førtidspensionister og fleksjobbere og giver mulighed for at dyrke kreative interesser og møde mennesker. Værkstedet har et særligt fokus på mænds sundhed.

I begge huse er der højt til loftet for både medarbejdere og borgere og alle hjælpes ad med at få hverdagen til at fungere. 

 

Kandidatens profil

Vi ser gerne

  • At du har en social- eller sundhedsfaglig baggrund af en eller anden slags, gerne med erfaring indenfor den brede forståelse af sundhed
  • At du har ledererfaring, gerne suppleret med en lederuddannelse
  • At du har god organisationsforståelse og har blik for helheder og sammenhængskraft på tværs
  • At du kan arbejde struktureret og systematisk og har sans for drift og økonomi
  • At du prioriterer at lytte og kan kommunikere tydeligt, både i forhold til medarbejdere og samarbejdspartnere
  • At du kan målrette din ledelse til selvstændige medarbejdere med stor diversitet i faglighed, personlighed og opgaveløsning
  • At du har øje for psykologisk tryghed og arbejder aktivt på at skabe og fastholde et godt arbejdsmiljø, fysisk og psykisk – både for dine medarbejdere og dig selv 
  • At du praktiserer nærvær, kan skabe gode relationer og følgeskab i et bredt samarbejde
  • At du kan stå i dilemmaer, prioritere og træffe de svære beslutninger, når dette er nødvendigt
  • At du har interesse og forståelse for arbejdet med frivillighed og det, at se borgerne som aktive samarbejdspartnere for at lykkes
  • At du tager ansvar og er handlekraftig og er opsøgende i udviklingsarbejde og videndeling

 

Om stillingen

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen ønskes tiltrådt 1. november 2024

Løn- og ansættelsesvilkår sker efter Overenskomsten for ledere i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion m.v. eller Overenskomsten for ledere og mellemledere på ældre- og sundhedsområdet m.v., samt den forhåndsaftale Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg, har indgået med DSR-lederforeningen, Ergoterapeutforeningen, Danske Fysioterapeuter og FOA-Århus.

Lønnen udgør 592.474,90 excl pension.

 Endelig lønfastsættelse sker efter aftale med den aftaleberettigede faglige organisation på baggrund af ansøgerens kvalifikationer

 

Vil du vide mere?

Vil du vide mere så kontakt Sundhedsfremme og Forebyggelseschef Tina Porsmose på 5157 6275 (fra uge 33). 

 

Ansøgning:

Klik på ”søg job” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

 Vi forventer at afvikle jobsamtaler den 13. september 2024 samt den 21. september 2024, hvis du går videre til anden samtale.

I forbindelse med ansættelse af ledere og chefer anvender vi personprofilering, hvis du går videre til anden samtale, og der vil derfor være profiltilbagemeldinger 19. september 2024.

Profiltilbagemeldinger til kandidater

Dato: 19. september 2024

2.    samtalerunde

Dato: 21. september 2024

 

 I Sundhed og Omsorg har vi en generel politik om, at vi indhenter referencer og evt. straffeattest ifm. ansættelser.

 
  
Om os:
Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) i Aarhus Kommune arbejder med omsorg for ældre og sundhed for alle borgere.

 Vores strategi  De fem ledetråde  giver retning til vores arbejde og udfordrer vores adfærd og holdninger – med det simple formål, at vi hver dag bliver en smule bedre til at gøre vores arbejde til gavn for borgerne i Aarhus. Læs mere om vores strategi og forståelsesramme inden første samtale, se  Lederjob (aarhus.dk)

Som ny leder bliver du mødt af et obligatorisk onboardingsprogram, og vi lægger vægt på, at alle vores ledere løbende kompetenceudvikler sig Derfor har vi både in house lederuddannelse, og der er mulighed for at tage lederuddannelsen ”Diplomuddannelse i ledelse” over en årrække.

 Aarhus Kommune betragter mangfoldighed som en ressource og opfordrer derfor alle - uanset alder, køn, handicap, livsstil, religion eller etnisk tilhørsforhold - til at ansøge stillingen.

Aarhus Kommune er en af yllands største arbejdspladser, hvor 28.000 professionelle og passionerede kollegaer hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed og skabe værdi for borgere og samfundet omkring os, Vi er en arbejdsplads, der vægter faglighed og samarbejde højt og vi tror på, at vores forskelligheder er med til at gøre Aarhus for en god by for alle.  

Sammen arbejder vi for en bæredygtig og inkluderende by, hvor både ansatte, borgere, virksomheder og naturen kan trives og blomstre. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med! 

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Aarhus Kommune, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 01-09-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6093316

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet