Nu kan du sende sovepose og regnjakke til service og reparation i Aarhus

Foto: PR
dato

Et nyt initiativ hos Friluftsland i Aarhus gør det nu muligt få repareret alt fra tøj, vandrestøvler og sko til soveposen eller teltet – uanset om det er købt i forretningen eller ej. 

 

Tøj og sko er de to ting i husstanden, som danskerne mest sjældent vælger at få repareret, hvis det går i stykker. Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv, hvor kun 11 procent svarer, at de vil undersøge muligheden for at få en sko repareret og 18 procent et stykke tøj. Men det skal der nu laves om på, hvis man spørger i Friluftsland i Aarhus, der netop har lanceret et nyt koncept, hvor man kan indlevere sit tøj, soveposen eller sko til reparation i forretningen, uanset om de er købt der eller ej.

 

– Det er ikke en gratis at få sine ting repareret, men det er selvfølgelig meget billigere end at købe nyt, og vi vil gerne have, at folk bruger deres ting, til de absolut ikke kan mere. Der er selvfølgelig grænser, og nogle gange er man nødt til at give op, hvis stoffet er helt gået i opløsning, men som udgangspunkt ønsker vi at tilbyde reparationsservice på et så bredt udvalg af de varegrupper vi sælger her i butikken som muligt, siger Ken Wong Eilertsen, der er butiksansvarlig i Friluftsland Aarhus, som er indgået i et nyt samarbejde med Outdoor Service, der står for reparationerne. 

 

Jo mere vi investerer, jo mere vil vi reparere

Ifølge undersøgelsen fra Dansk Erhverv fremgår det også, at danskerne et mere villige til at reparere deres ting selv eller få dem repareret, hvis tingene har kostet noget.

 

– De ting, vi sælger, er ting af høj kvalitet, som gerne skulle kunne holde til mange års brug. Derfor er tilbuddet om reparationer og service også på sin plads, synes vi. Når man har investeret i et godt produkt, vil man jo gerne have det til at holde i endnu længere tid. Det skal kunne betale sig at købe ting af ordentlig kvalitet, og det kan det blandt andet ved, at man kan reparere på dem, lyder det fra Ken Wong Eilertsen.

 

Reparationer i detail vil vokse

Muligheden for at få blandt andet tøj og sko repareret er noget, man med stor sandsynlighed vil se mere af de kommende år, mener lektor i forbrugeradfærd og detailhandel ved institut for Dansk Detailhandel på Erhvervsakademi Dania, Ole Storm Jørgensen.

 

– I takt med at flere virksomheder skal efterleve ESG-rapporteringskrav, kan man godt forestille sig flere virksomheder gå lignende veje. For at det skal fungere for forbrugerne, er det væsentligt, at det kan betale sig. For eksempel giver det mening at reparere en sovepose til 3000 kroner, hvis det koster 500 og gør, at den så kan holde fem år mere, siger Ole Storm Jørgensen.

 

Friluftsland har siden 1980 forhandlet kvalitetsudstyr til outdoorlivet og er i dag en landsdækkende kæde med 12 forretninger. Virksomheden er ejet af den svenske koncern Fenix Outdoor, der blandt andet ejer det kendte mærke Fjällräven. Læs mere på Friluftsland.dk 

Kilde: Redaktionen