Softwareudvikler til astrofysik infrastruktur ved Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du lyst til at indgå i et samarbejde med forskere, teknikere og studerende og er du interesseret i astronomi/astrofysik og i de instrumenter der bruges til astronomiske observationer og har du samtidigt flair for softwareudvikling? Så er det måske dig, vi har brug for som akademisk medarbejder ved Aarhus Universitet.

Stillingen som akademisk medarbejder er til besættelse fra den 1. juli 2023, men starttidspunktet kan forhandles. Stillingen er tidsbegrænset til 2,5 år (med forventet udløb den 31. december 2025).


Jobbeskrivelse


Vi søger en akademisk medarbejder i tilknytning til astronomi-instrument-gruppen ved Institut for Fysik og Astronomi med hovedvægt i relation til SONG-projektet (https://phys.au.dk/song). Der vil derudover være opgaver i relation til studentersatellit missionen DISCO-2.

Dine primære arbejdsopgaver omfatter blandt andet:

  • Softwareudviklingsopgaver, som strækker sig fra at omskrive eksisterende pakker til at designe og udvikle nye styresystemer.
  • Udvikle software i relation til astronomigruppens faciliteter (specifikt SONG-projektet).
  • Test af udstyr/software og implementering af ny software på faciliteterne i Spanien, Australien og Kina.
  • Samarbejde med og støtte af instrumentgruppens øvrige ansatte og med studerende.
  • Central figur i den operationelle del af DISCO-2 missionen.

Astronomi-gruppen på Aarhus Universitet råder over en vifte af faciliteter til observation af stjerner og exoplaneter, som alle kræver udvikling og vedligeholdelse. Et af de projekter vi arbejder på er det såkaldte SONG-projekt: https://phys.au.dk/song. I de seneste år har vi installeret to nye SONG-teleskoper og et undervisningsteleskop o Australien. Vi har allerede to teleskoper – et på Tenerife og et i Kina – og det kræver opdateringer og vedligehold. Desuden er vi i færd med at bygge et nyt teleskop i USA. Vores grupper er relativt lille og derfor har vi et tæt samarbejde på tværs af gruppen og i samarbejde med andre grupper ved Aarhus Universitet. Astronomi-gruppen ligger under institut for Fysik og Astronomi: https://www.phys.au.dk.
Ud over teleskoper, så arbejdes der også med satellitter, hvor DISCO programmet er i fuld gang. DISCO-2 ledes af medarbejdere fra institut for Fysik og Astronomi og denne studentersattelit forventes at blive opsendt i 2024: https://projects.au.dk/da/ausatdk/disco-2.


Vores ønsker til dig


  • Du skal have en kandidatgrad inden for astronomi eller fysik eller lignende relevante fagområder.
  • Du skal have relevant erfaring med softwareudvikling i Python3, gerne i relation til astronomi-projekter.
  • Du skal have arbejdet med embedded software til satellitter.
  • De skal have grundig kundskab til Linux.
  • Du skal have erfaring med SQL-databaser og meget gerne postgresql.
  • Det vil være en fordel at have kendskab til HTML, Javascript and PHP.
  • Det vil være en fordel, hvis du har arbejdet med Cubesat Space Protocol (CSP) tidligere.
  • Du arbejder selvstændigt, og du er proaktiv og konstruktiv i din tilgang til opgaver og kolleger.
  • Du kan lide at samarbejde med teknikere, forskere og studerende, og du har gode dansk- og engelskkundskaber.
  • Du skal kunne arbejde med fleksibel arbejdstid, da der kan forekomme perioder med ekstra store opgaver.



Vi tilbyder


Ansættelse som akademisk medarbejder i et spændende og udfordrende miljø med store muligheder for at tilegne sig nye kompetencer. En fleksibel ledelse, der prioriterer, at når du er fleksibel, så er vi også fleksible den anden vej. Tætte samarbejdsrelationer til teknikere, forskere og studerende ved Aarhus Universitet.

Arbejdsstedet er Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C, og ansættelsesområdet er Aarhus Universitet med tilhørende institutioner.

Ansøgningsfristen er med udgangen af den 1. juni 2023.

Ved spørgsmål om arbejdsopgaver og baggrund kontakt Telescope and Satellite Manager, Mads Fredslund Andersen på tlf. 21 52 71 46 eller madsfa@phys.au.dk. For spørgsmål om rammerne for arbejde kan også stiles til professor Hans Kjeldsen tlf. 23 38 21 60 eller hans@phys.au.dk
 


Formalia

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten. 

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.
 


Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Aarhus Universitet, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 01-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://AU.emply.net/recruitment/vacancyApply.aspx?publishingId=a7ea131c-e0fd-4d72-b9c4-4e232399c423

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5835557

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet