BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Om projektet
Det er almindeligt antaget, at demokrati og økonomisk lighed hænger sammen. Demokratier forventes at være mere økonomisk lige, fordi de mindre velstående har indflydelse på politik, og økonomisk lighed forventes at mindske risikoen for demokratisk tilbagegang ved at reducere sociale spændinger. På trods af denne intuition og plausible teorier har nylige empiriske studier ikke kunnet dokumentere nogen robust sammenhæng mellem demokratisering og økonomisk lighed. Den manglende forbindelse mellem demokrati og lighed er en af de største puzzles inden for moderne samfundsvidenskab. I dette projekt søger vi svar på gåden: Hvad forklarer den svage forbindelse mellem demokratisering og ulighed?
Projektet sigter mod at teoretisere, hvordan demokratiseringsprocesser påvirker økonomisk ulighed. I projektet fokuserer vi på udformningen af konkrete politikker (policies), der forbinder demokratisering med økonomisk lighed, som vi formoder er afgørende for, om og hvordan demokrati påvirker lighed.
For at kunne teoretisere og udvikle en kodebog, planlægger vi studier af ca. fem udvalgte lande, før og efter deres demokratiseringer. Vores casestudier vil stille skarpt på, hvilke ændringer demokratisering skaber (fx nye partier, bevægelser og alliancer), og hvordan det påvirke diverse policies med konskevenser for uligheden i et land (fx velfærdspolicies der reducerer ulighed, men også reformer af markedsøkonomien, der øger uligheden).
Ansættelsen er tidsbegrænset og vil være i perioden 1. marts 2024 til 28. februar 2025, med en gennemsnitlig arbejdstid på 8 timer om ugen.
Om opgaverne
Den primære opgave vil være at assistere med casestudierne, hvor man som studentermedhjælper knyttes til ét land. Dette indebærer grundige litteratur-reviews, kodning og analyse af politiske processer og policy-ændring mm. Opgaverne løses under vejledning og i tæt dialog.
Kvalifikationer
Opgavevaretagelsen kræver overblik, systematik og kreativitet. Det er vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og forholde dig kritisk til det materiale, du arbejder med. Erfaring med kodning og/eller arbejde med større datasæt er en fordel. Derudover er det en fordel, hvis du har erfaring med fremmedsprog (fx spansk, polsk, kinesisk) og en god forståelse for komparativ politik, historie og økonomi.
Ansøgningen
Ansøgningen på max 1 side sammen med CV og karakterudskrift.
Spørgsmål angående stillingen eller projektet kan henstilles til adjunkt Lasse Egendal Leipziger på lel@ps.au.dk. Hvis du har tekniske spørgsmål til selve ansøgningsprocessen kan du kontakte HR-supporter Line Kristiansen på lmkr@au.dk, telefon: 93522904.
Arbejdssted: Institut for Statskundskab, Bartholins Allé 7, 8000 Aarhus C
Ansættelse sker som HK-studentermedhjælp.
Krav og vilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og HK.
Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.
Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.
Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Aarhus Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Aarhus Universitet, Bartholins Allé 7, 8000 Aarhus C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 06-02-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5975151