Unik oplevelse i Observatoriebeholderen: To verdenspræmierer i Aarhus

dato

Den 10. november 2024 åbner Observatoriebeholderen ved Ole Rømer Observatoriet dørene for en unik oplevelse. For første gang kan offentligheden opleve det nedlagte vandreservoir og kunstneren Christian Skjødt Hasselstrøms nyeste værk, Myriads. Bemærk, at billetter er begrænsede, og arrangementet er ikke egnet for personer med mobilitetsproblemer.

Besøgende vil få adgang til det tidligere vandreservoir på 5.000 kubikmeter under jorden nær Ole Rømer Observatoriet. Her præsenteres Christian Skjødt Hasselstrøms værk, Myriads, som forvandler det underjordiske rum til en sensorisk udforskning af kosmiske stråler.

Oplev Myriads af Christian Skjødt Hasselstrøm

Myriads er en installation, der i samarbejde med Niels Bohr Instituttet bruger partikel-detektorer til at opfange og forstærke muoner, og oversætter den usynlige strøm af kosmiske stråler til lyd og lys. Dette giver en sjælden indsigt i et fænomen, der konstant omgiver vores planet og os selv.

Praktiske detaljer og adgangskrav

Bemærk, at besøget ikke er egnet for personer under 16 år eller dem med mobilitetsproblemer, da adgang kræver at man bevæger sig op og ned ad stejle trapper. Besøget varer cirka 30 minutter, og det anbefales at klæde sig varmt på grund af de kølige forhold i containeren.

Der er gratis parkering ved Observatoriebeholderen, men der er ingen toiletter til rådighed. Gæster skal efterlade tasker og lignende i lobbyen, og brug af mobiltelefoner og kameraer er ikke tilladt under besøget.

For større grupper kan der arrangeres særlige ture ved at kontakte arrangøren via e-mail på hello@martinthim.com.

Praktisk information:
Dato: Søndag 10. november 2024
Tid: Kl. 11:00
Sted: Ole Rømer Observatoriet, Observatorievejen 1, 8000 Aarhus C
Målgruppe: Alle (over 16 år, uden mobilitetsproblemer)
Arrangør: Kulbroen i Aarhus
Støttet af: Kirsten og Gunnar Fonden og Aarhus Vand



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut