BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Plejehjemmet Vestervang 42 ligger som en perle lige i kanten af den smukke Botanisk Have. Vi søger nu en ny viceforstander til at være en del af fællesskabet og til at understøtte tværfaglighed, den sundhedsfaglige kvalitet og det meningsfulde hverdagsliv. Skal det være dig?
På Vestervang 42 insisterer vi på, at beboerne kommer først. Vi brænder for det nærværende, hyggelige og varme hverdagsliv, og beboernes trivsel er omdrejningspunktet for alt, hvad vi gør.
Vi sætter en ære i at arbejde rehabiliterende og personcentreret, og vi er nysgerrige på, hvad livskvalitet er for den enkelte, og vi prioriterer det tætte samarbejde med beboere, familie og pårørende.
Og nu søger vi en ny viceforstander til at indgå i samarbejdet med Lene, der er forstander. Sammen skal I lede medarbejdere med forskellige faglige og menneskelige kompetencer og gå foran i arbejdet med at styrke kvaliteten til gavn for beboere og deres familie og pårørende.
Som viceforstander skal du således arbejde i spændingsfeltet mellem administrative og sundhedsfaglige opgaver, strategisk udvikling og ledelse af faglighed og medarbejdere. Det betyder i den forbindelse meget for os, at du får en god start som viceforstander, og derfor vil du få en god introduktion til jobbet, og du vil få en mentor, som du mødes med og sparrer med.
Du skal altså søge stillingen, hvis du:
- brænder for at arbejde med fremme af en rehabiliterende og personcentreret tilgang på et plejehjem, og hvor der er kontinuerligt fokus på at styrke det gode arbejdsmiljø og pårørendesamarbejde,
- har et drive for ledelse, modet til at være med til at forme Vestervang 42 og lysten til at være sparringspartner for forstanderen,
- er interesseret i personaleledelse – også selvom du ikke nødvendigvis har megen erfaring hermed.
Om Plejehjemmet Vestervang 42
Vestervang 42 er et hjem med liv og rummelighed, og hvor der er livsglæde og hjerterum. Det er kendetegnet ved en rar og behagelig atmosfære, og hvor alle bidrager til, at beboerne har et værdigt liv.
Vi inddrager gerne beboerne og deres familie i dagligdagens gøremål, og vi er generelt nysgerrige på at afdække, hvad et meningsfuldt hverdagsliv er for den enkelte beboer – og ikke mindst, hvordan vi kan være med til at fremme beboerens livskvalitet. Vi samarbejder på tværs af fagligheder, inviterer eksterne samarbejdspartnere inden for og udfordrer gerne vanetænkning for at finde frem til de bedste løsninger for beboerne.
Det er i tråd med vores kontinuerlige fokus på og fremme af rehabilitering, personcentreret omsorg og brugen af velfærdsteknologi.
Vestervang 42 ligger placeret i grønne omgivelser tæt på Botanisk have og lige ved Aarhus midtby. Vi har skønne fysiske rammer, hyggelige udearealer og let til offentlig transport og gratis P-pladser ved plejehjemmet. Der er 30 store og velindrettede plejeboliger fordelt på 3 etager med 10 boliger, et køkken og en fælles opholdsstue. På de 2 øverste etager er der udgang til en stor fælles altan med en dejlig udsigt til grønne områder, samt udgang til den dejlige fælles gårdhave i stueetagen.
Plejehjemmet er organisatorisk en del af Distrikt Midt/Øst under Ældre og Omsorg, hvor der er i alt 10 plejehjem plus Generationernes Hus, som også er en del af vores fællesskab. Alle forstandere og viceforstandere samt plejehjemschefen indgår i et ledernetværk, som kontinuerligt mødes, og hvor ledelsesemner drøftes, viden deles og hjælp hentes.
Et kig ind i din hverdag som viceforstander på Vestervang 42
Din hverdag som viceforstander vil være alsidig og præget af mange forskellige opgaver.
Forestil dig, at det er onsdag morgen, og du møder ind på Plejehjemmet Vestervang 42. Du starter dagen med at danne dig et overblik over dagens opgaver, tager imod medarbejderne og håndterer sygemeldinger. Du uddelegerer dagens opgaver, skaber en god struktur for dagens arbejde og får enderne til at mødes, således der ikke er brug for at tilkalde eksterne vikarer på trods af sygemeldinger.
Om formiddagen har du et møde med en af plejehjemsforvaltningens kvalitetsudviklere. I skal sammen drøfte de næste skridt i forhold til arbejdet med forskellige forbedringstiltag, fx triagering eller implementering af eksempelvis personcentreret omsorg eller psykologisk tryghed. Det er vigtigt for dig, at I tilrettelægger en proces, hvor vi får alle medarbejdere med på tværs af vagtlag og erfaring.
Efter middag har du og forstanderen et møde om, hvordan I til det kommende personalemøde skal præsentere og drøfte den trivselsmåling, medarbejderne netop har svaret på. I har fokus på at bevare og styrke det gode arbejdsmiljø, de gode relationer og en kultur, hvor sammenhold og fællesskab dyrkes. På mødet drøfter I også, hvordan I kreativt understøtter sociale aktiviteter og fællesskabet imellem beboerne – altid med udgangspunkt i beboernes ønsker for en god hverdag. I aftaler, at du kontakter en nærtliggende børnehave med henblik på at indlede et samarbejde, hvor de ugentligt kommer på besøg på Vestervang 42.
Dagen fortsætter med vagtplanlægning og forskelligartede administrative opgaver – sporadisk afbrudt af telefonopkald og spørgsmål fra medarbejdere og uformel sparring med forstanderen. Din dør står åben, og medarbejderne kommer gerne ind. I løbet af dagen prioriterer du også aktiv tilstedeværelse med beboere og de pårørende, som kommer på besøg, og du sætter en ære i at lære dem at kende og danne en god relation.
Hvis du vil høre en forstander og en plejehjemschef fortælle, så klik ind på linket her:
Bliv forstander i Aarhus Kommune - YouTube
Stillingen som viceforstander forudsætter som udgangspunkt en sundhedsfaglig eller en social- og sundhedsfaglig uddannelse. Erfaring med ledelsesopgaver er en fordel, men lysten og energien til det er det primære og helt afgørende.
Stillingen indebærer vagtplanlæggerfunktionen, og derfor er erfaring med vagtplanlægning en styrke. Herudover er flair for økonomi, koordinering og løsning af administrative opgaver også en fordel.
Men vigtigst af alt prioriterer vi en viceforstander, som har modet på at lære og har lysten til at være tæt samarbejds- og sparringspartner med forstanderen. I skal udfordre hinanden og sammen finde frem til de bedste løsninger på både aktuelle og fremadrettede udfordringer – både lavpraktisk og på strategisk niveau. Det indebærer, at du har dine meningers mod, står stærkt i din egen faglighed og er nytænkende og iderig.
Vi lægger vægt på, at:
- du er empatisk, har en anerkendende tilgang og er handlingsanvisende. Du vejleder og guider medarbejderne i en god dialog - og giver gerne en hånd med i plejen for at lære medarbejderne nye arbejdsgange,
- du har et godt overblik – også i pressede situationer – og er god til at tænke på forkant og kan navigere i en uforudsigelig hverdag,
- du synes, det er sjovt og fagligt udfordrende at være med til at implementere nye arbejdsgange og metoder, og er opmærksom på at få alle med,
- du har et rehabiliterende mindset og kendskab til at arbejde med relationel koordinering,
- du har en nysgerrig interesse i at arbejde med velfærdsteknologi – og fremme heraf,
- du har blik for, hvordan forskellige fagligheder kan sættes i spil og supplere hinanden, og du fremmer det tværfaglige samarbejde,
- du betragter et godt samarbejde med pårørende og en høj medarbejdertrivsel som fundamentet for at understøtte, at beboerne har et meningsfuldt hverdagsliv,
- du vil ledelsesfællesskabet, kan arbejde selvstændigt og tager fat i opgaverne – uanset om det er kompetenceudvikling, kvalitet, tilsyn, vagtplanlægning, pårørendekontakt eller økonomi,
- du ser værdien i at bruge ressourcer i lokalområdet og byder gerne frivillige, samarbejdspartnere, organisationer og institutioner inden for.
Løn og ansættelsesvilkår
Stillingen ønskes tiltrådt 1. oktober 2024
Lønnen er pt.
- Kr. 510.779 årligt, hvis du har en faglig baggrund som ergo- eller fysioterapeut,
- Kr. 517.112 årligt, hvis du har en faglige baggrund som sygeplejerske, og
- Kr. 515.511 årligt, hvis du har anden faglig baggrund.
For alle lønninger gælder at de er excl. pension.
Lønnen ydes i henhold til forhåndsaftale indgået mellem Sundhed og Omsorg, Dansk Sygeplejeråd-Lederforeningen, Ergoterapeutforeningen, Danske Fysioterapeuter og FOA, samt efter konkret forhandling og aftale med den forhandlings- og aftaleberettigede faglige organisation.
- Øvrige løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til én af de 3 kommunale lederoverenskomster indenfor Ældreområdet – enten ”Overenskomst for ledere i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion mv.”, ”Overenskomst for ledende ergoterapeuter, fysioterapeuter og jordemødre” eller ”Overenskomst for ledere og mellemledere på ældre- og sundhedsområdet mv.” afhængig af ansøgerens uddannelsesmæssige baggrund.
Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, så kontakt forstander Lene Trøiborg på telefon: 2913 6032 eller på mail: ltr@aarhus.dk. Lene Trøiborg er på ferie i uge 31, 32 og 33. Her kan du kontakte viceforstander Merete Poulsen på telefon 4023 9848 eller på mail: pomer@aarhus.dk.
Ansøgning:
Klik på ”søg job” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.
Vi forventer at afvikle jobsamtaler d. 21. august 2024 (1. samtale) og 28. august 2024 (2. samtale).
I forbindelse med ansættelse af ledere og chefer anvender vi personprofilering, hvis du går videre til anden samtale, og der vil derfor være profiltilbagemeldinger d. 26. august 2024.
I Sundhed og Omsorg har vi en generel politik om, at vi indhenter referencer og evt. straffeattest ifm. ansættelser.
Om os:
Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) i Aarhus Kommune arbejder med omsorg for ældre og sundhed for alle borgere.
Vores strategi De fem ledetråde giver retning til vores arbejde og udfordrer vores adfærd og holdninger – med det simple formål, at vi hver dag bliver en smule bedre til at gøre vores arbejde til gavn for borgerne i Aarhus. Læs mere om vores strategi og forståelsesramme inden første samtale, se Lederjob (aarhus.dk)
Som ny leder bliver du mødt af et obligatorisk onboardingsprogram, og vi lægger vægt på, at alle vores ledere løbende kompetenceudvikler sig Derfor har vi både in house lederuddannelse, og der er mulighed for at tage lederuddannelsen ”Diplomuddannelse i ledelse” over en årrække.
Aarhus Kommune betragter mangfoldighed som en ressource og opfordrer derfor alle - uanset alder, køn, handicap, livsstil, religion eller etnisk tilhørsforhold - til at ansøge stillingen.
Aarhus Kommune er en af yllands største arbejdspladser, hvor 28.000 professionelle og passionerede kollegaer hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed og skabe værdi for borgere og samfundet omkring os, Vi er en arbejdsplads, der vægter faglighed og samarbejde højt og vi tror på, at vores forskelligheder er med til at gøre Aarhus for en god by for alle.
Sammen arbejder vi for en bæredygtig og inkluderende by, hvor både ansatte, borgere, virksomheder og naturen kan trives og blomstre. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Aarhus Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Aarhus Kommune, Vestervang 42, 8000 Aarhus C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 18-08-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6081079