53-årig mand dømt for at ville tage pistol fra betjent

Profilbillede
dato

En 53-årig mand blev fredag ved Retten i Aarhus idømt behandling på en psykiatrisk afdeling for en episode i juli i Aarhus, hvor han begik vold mod en betjent og forsøgte at få fat i en anden betjents pistol.

Det var den 11. juli i år, at en patrulje rykkede ud til den 53-åriges adresse i Aarhus C, efter en anmeldelse om, at han havde været aggressiv og skabt utryghed for andre beboere i området. Da betjentene kunne lugte hash fra lejligheden, da de kom frem, besluttede de sig for at ransage stedet, og det blev den 53-årige vred over.

Han modsatte sig anholdelsen og slog den ene betjent, bed ham i brystet, og forsøgte flere gange at rive den anden betjents pistol op af bæltet. 

Der blev kaldt ekstra patruljer til stedet, og det lykkedes til sidst at få anholdt manden og kørt ham til politistationen. Han blev dagen efter varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. 

 

Lignende sag i retten i september

Fredag blev han så dømt i retten for vold mod den ene betjent og forsøg på besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Dommen lød på et behandlingsforløb på en psykiatrisk afdeling uden længstetid. 

”Baseret på den 53-åriges mentalerklæring er jeg tilfreds med, at han blev idømt behandling, og at han nu får den hjælp, han har brug,” siger specialanklager Jakob Beyer, der også var anklager, da en 24-årig mand i september fik to års fængsel en lignende sag, hvor han havde forsøgt at få fat i en betjents pistol.

”Vi har nu haft et par sager inden for kort tid, der viser, at retten slår konsekvent ned i de her sager, hvor man har forsøgt at vriste pistolen fra en betjent og dermed skabt en potentielt meget farlig situation,” siger specialanklageren. 

Den 53-årige blev også dømt for besiddelse af nogle pebersprays og en mindre mængde skunk, der lå i hans lejlighed. Han nægter at have forsøgt at tage pistolen og henviste til, at der var tale om nødværge, da han begik vold mod betjentene. 

Han modtog dommen, og protesterede heller ikke mod fortsat varetægtsfængsling på en psykiatrisk afdeling frem til, dommen kan effektueres.

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi