I denne artikel sætter vi fokus på en tilstand, som rigtig mange danskere ofte oplever i hverdagen, og som i nogle tilfælde kan være decideret invaliderende.
Der er her tale om tilstanden træthed. Det er noget, vi alle kender til, og i nogle perioder kan vi være mere trætte end andre.
Dette kan skyldes udefrakommende faktorer, som eksempelvis travle perioder på arbejdet, studiet, perioder med for lidt motion, ændrede kostvaner etc.
Træthed kan dog også komme til udtryk ved at være kronisk – altså at man ikke kan slippe af med sin træthed igen.
Ved en fornemmelse af at være kronisk træt vælger mange at tage til lægen for at få foretaget en blodprøve, der kan fortælle om de rette niveauer af mineraler er til stede og som skal til for at opretholde en fornuftig døgnrytme.
Som supplement til de behandlinger og tilbud en læge kan give, findes der også andre typer af manuelle behandlinger som eksempelvis osteopati.
Dette kan du læse meget mere om herunder.
Hvad karakteriserer kronisk træthed?
Træthed kan komme til udtryk på forskellige måder afhængig af, hvorledes den påvirkede oplever sine specifikke symptomer.
Herunder kommer et par eksempler på, hvilke symptomer der kan være tale om, når træthed får en reel indvirkning i hverdagen.
• Energiforladt i normale dagligdagssituationer.
• Større tendens til at blive stresset / ængstelig.
• Besværet søvn og ændrede spisevaner.
Når træthed bliver kronisk, er der tale om en tilstand, der tilskrives dem, der har oplevet træthed over en periode på længere end seks måneder.
Det giver helt sig selv, at der efter en periode, der svarer til mere end et halvt år, at trætheden vil have en væsentlig indvirkning på livskvaliteten.
Af denne grund er det vigtigt at være opmærksom på ens træthedssymptomer og det generelle energiniveau for på denne måde at kunne søge den rette behandling.
Kan træthed behandles?
Som nævnt vil det i første omgang være nødvendigt at søge egen læge i tilfælde af, at kroppen mangler mineraler eller vitaminer for at opretholde et sundt og velfungerende system.
Som supplement til denne form for undersøgelse er der flere, der også vælger osteopati som behandling.
Her er der nemlig tale om en manuel behandling, der kan være med til at finde frem til de årsager, der kan ligge til grund for, at den påvirkede oplever kronisk træthed.
Det er nemlig ikke altid nemt at finde ud af, hvilke årsager der gør sig gældende, når det kommer til træthed. Der kan nemlig her være tale om fysiologiske såvel som mentale faktorer og i mange tilfælde en kombination af begge.
Ved en osteopatisk behandling vil der være tale om en tilgang, der anskuer kroppen som ét hele og vil således fokusere på at behandle og korrigere de områder af kroppen, der har haft en indvirkning på, at trætheden er blevet kronisk.
Essentiel vejledning
Ved hver osteopatisk behandling vil man desuden kunne forvente at blive guidet igennem særlige øvelser eller elementer, man bør være særlig opmærksom på.
Ved kronisk træthed kunne det eksempelvis være at få den rette mængde motion, den rette kost såvel som at indrette sin søvnrytme, således at den passer til den livsstil, man ønsker skal være definerende for sin hverdag.