Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres banebrydende forskning. På Carlsberg Laboratorium har forskerne gennem årene skabt nye teknikker og viden, der har revolutioneret både ølproduktionen og naturvidenskaben. Foredraget vil give dig indsigt i laboratoriets store videnskabelige opdagelser som rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi, der gav Morten Meldal en Nobelpris i 2022.
Forskningens betydning for ølbrygningUnder foredraget vil du høre om, hvordan Carlsberg Laboratorium arbejder med forædling af byg og humle for at dyrke dem bæredygtigt. Du vil også lære om maltningens rolle i at skabe forskellige smagsvarianter og om udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterForedraget vil også give et indblik i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Denne teknologi hjælper med at finde forbedrede egenskaber i planter, så de kan klare sig under forskellige klimatiske forhold. Du vil desuden høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan afsløre, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer.
Som en del af oplevelsen vil du blive forkælet med smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som serveres i takt med foredragets gennemgang.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. For yderligere information og pladsreservation, besøg foredragets hjemmeside.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Lokalcenter Vestervang, Vestervang 16, 8000 Aarhus C
Entré: 30 kr
Arrangør: Vestervangrådet
Målgruppe: Alle
Læs mere: Offentlige foredrag i Naturvidenskab
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her