Digitaliseringschef til Børn og Unge, Aarhus kommune

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Motiveres du af muligheden for at sikre brugervenlige og sammenhængende it-løsninger, der letter hverdagen for medarbejdere og børn i kommunens dagtilbud, skoler og fritidstilbud? Så er her en stilling i en strategisk og central rolle med spændende samarbejdsflader og gode kolleger. 

Børn og Unge
Børn og Unge er Aarhus Kommunes største magistratsafdeling med over 12.000 medarbejdere og et budget på ca. 5 mia. kr. Børn og Unge har ansvaret for de aarhusianske dagtilbud, skoler og fritidstilbud samt sundheds- og tandplejen. 

Det digitale er allestedsnærværende i samtlige forretningsområder og IT-anvendelsen er meget høj. Således er der 12.000 IT-brugere blandt medarbejderne og yderligere 29.000 brugere på skolerne og fritidstilbuddene. Der er igennem de seneste år arbejdet strategisk med udbredelsen af IT-løsninger til alle forretningsområder, og der er sket en samlet konsolidering på tværs således, at den ramme medarbejdere arbejder inden for, er velkendt og gennemskuelig i hverdagen for den enkelte.

Digitalisering
Digitalisering er et kontor under Forvaltningen for Økonomi og Administration, som består af 3 teamledere og 22 medarbejdere. Kontoret varetager en række centrale opgaver inden for udvikling & projektledelse, arkitektur, governance og design af IT-landskabet i Børn og Unge, ledelsesinformation & automatisering samt GDPR. 

Kontorets rolle i forvaltningen er at sikre en effektiv og pålidelig systemunderstøttelse, styre projektporteføljen, yde it-faglig og anvendelsesmæssig implementeringsstøtte samt skabe rammerne for, at Børn og Unges mange enheder udnytter digitale muligheder bedst og sikrest muligt.

Digitalisering har et tæt samarbejde med kommunens fælles IT-funktion, der leverer services til forvaltningerne inden for bl.a. medarbejderservices (medarbejderenheder, standardsoftware og opkobling), kerneinfrastruktur og tværgående administrative systemer.

Du vil møde fagligt dygtige og ambitiøse medarbejdere, der med en uformel omgangstone læner sig ind i opgaverne, og arbejder godt sammen.
 

Om stillingen
Som digitaliseringschef refererer man til forvaltningschefen for Økonomi og Administration.

Du får en stor og vigtig rolle i forhold til at understøtte realiseringen af Børn og Unges nye organisering (der træder i kraft 1.november), og det løbende arbejde med at skabe effektiviseringer – med særligt fokus på mere digitaliserede arbejdsgange. 

Det er en mangefacetteret stilling, der indeholder et strategisk og rammesættende perspektiv. Du skal understøtte implementering og drift af egne fagsystemer og sikre videreudviklingen af disse, og du får samtidig en beslutningsrolle ift. tværgående systemer og IT-arkitekturen i Aarhus Kommune igennem din deltagelse i den tværgående Digitaliseringsstyregruppe. 

Samtidig er der fokus på udvikling af strategiske data og datadreven ledelse, ledelsesinformation samt automatisering af arbejdsgange. Du får herunder ansvaret for et meget veludbygget ledelsesinformationssystem, som bruges af over 1.000 medarbejdere i dagligdagen.

I rollen balancerer du mellem at være tilgængelig og nærværende i kontoret. Du holder en finger på pulsen i hverdagen, samtidig med, at du samarbejder på tværs af Børn og Unge, såvel som hele Aarhus kommune.

Blandt de væsentligste opgaver i efteråret 2023 og i første del af 2024 er:

  • Deltage i implementeringen af Børn og Ungens nye organisering, herunder være med til at trække stregerne ift. organiseringen af kontoret for digitalisering.
  • Bidrage til dannelse af den tværgående digitaliseringsstrategi for Aarhus Kommune.
  • Implementering af en revideret model for skoleelevernes adgang til IT-udstyr. 
  • Arbejde videre med udbud af centrale systemer.
  • Det tværmagistratslige samarbejde skal udvikles og drives. 
  • Videreudvikle IT-understøttelsen af forretningsprocesserne. 
     

Om dig
Du har en stor interesse i IT/digitalisering og derfor en bred og dyb viden om området. Du har også erfaring og viden om digitaliseringsdagsordenen på det kommunale område og gerne indenfor Børn og Unge. Med din organisatoriske forståelse er du med til at sikre gode prioriteringer og implementeringer af løsninger, der i sidste ende har stor betydning for borgerne i Aarhus Kommune.

Som leder trives du både med at arbejde på strategisk niveau, hvor du sætter retning og leder opad i organisationen, men du er samtidig også tæt på medarbejderne, og du arbejder på at fastholde et motiverende, socialt og fagligt stærkt arbejdsmiljø.  

Som person skal du være god til det relationelle, og derved skaber du stærke samarbejdsrelationer. Du udfordrer på en konstruktiv måde, og har modet til at stå fast på beslutninger og retning. 

Forståelse for arbejdet i en politisk organisation og politisk tæft er absolut en fordel. 

Samlet set forventer vi at du er (ikke prioriteret rækkefølge): 

  1. Fagligt stærk. Du har viden om digitalisering, IT-arkitektur, data(generelt)/datadrevet ledelse, GDPR samt en god økonomisk forståelse
  2. Relationelt stærk. Det er vigtigt, at du som person er god til at opbygge og vedligeholde relationer. Det er en stilling med mange samarbejdsflader både internt og eksternt
  3. Samarbejdende. Da det tværmagistratslige samarbejde er en stor del af stillingen, forventer vi det er naturligt for dig at tænke på tværs i organisationen og gerne med en proaktiv tilgang
  4. Kommunikativt stærk. Du kommunikerer sikkert i skrift, når der skal formuleres til de øverste organisatoriske lag, samt ved udbud og lign. 
  5. God personaleleder. Du er en dygtig leder, der sikrer udvikling af medarbejdere samt en fortsat god kultur, som man har lyst til at blive en del af
     

Derfor skal du vælge os
Du får en central, strategisk og tværgående rolle i en af landets største Børn og Unge forvaltninger, og indgår i Børn og Unges centrale Strategigruppe. Herunder indtræder du i kommunens centrale Digitaliseringsstyregruppe og bliver en del af kommunens strategiske ledelsesforum.

Du bliver del af en ambitiøs forvaltningsledelse, kendetegnet ved et tillidsfuldt og åbent samarbejde
 

Læs om #DetViGør i Børn og Unge: 
Dagtilbud: Det Vi Gør (aarhus.dk)
Skole og fritid: Det Vi Gør (aarhus.dk)
Stærkere læringsfællesskaber: Stærkere Læringsfællesskaber (aarhus.dk)
Ledelse: Ledelse (aarhus.dk)

Løn og ansættelse 
Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer. Der indhentes børneattest samt straffeattest.

Der er tale om en fuldtidsstilling, hvor du er ansat uden højeste arbejdstid. 

Vi håber, du kan starte den 1. november 2023. 
 

Ansøgning
Du sender os din ansøgning og relevante bilag elektronisk senest den 3. september 2023. Den 4. september udvælger vi de kandidater, vi inviterer til samtale. Første samtalerunde afholdes den 5. september fra kl. 13:00. Der medvirker HR konsulent i ansættelsesprocessen, og der vil blive brugt færdighedstest og personlighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen. Test, testinterview og referencer vil foregå enten den 7. eller 8. september i dagtimerne. Anden samtalerunde afholdes den 19. september fra kl. 14:00.  

Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

Hvis du vil vide mere
.. er du velkommen til at kontakte Forvaltningschef Nikolaj Harbjerg på telefon 24 81 00 46. 

  
Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

 
Leder- og medarbejderroller
I vedlagte link finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/

De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement
 
 

 

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Aarhus Kommune, Grøndalsvej 2, 8260 Viby J

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 03-09-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://aarhus.career.emply.com/ad/digitaliseringschef-til-born-og-unge-aarhus-kommune/gim0ro/da

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5889534

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet