Forfatter i respekt overfor kvinderne

Kilde: Hasse Boe
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Journalist Hasse Boe debuterer med bogen ”Rugbrødsjournalist blandt stjerner” og er samtidig aktuel med tv-dokumentarer om ligestilling i EU på tv-kanal dk4

Bogen ”Rugbrødsjournalist blandt stjerner” af Hasse Boe udkommer 11. december. Den nye forfatter holder sig skarp som journalist i samarbejde med Gistrup Film i Aalborg om tv-dokumentarer til EU. I deres nye tv-film om EU’s lovforslag om ligestilling optræder en række folketingsmedlemmer, dåbsforældre og professor og kønsforsker ved Stockholms Universitet, Drude Dahlerup. Tv-filmene om ligestilling i EU vises i øjeblikket bl.a. på tv-kanal dk4.

Men der var ikke ligestilling på debutbogens omslag i første omgang. Netop da Hasse Boe giver grønt lys for trykning af ”Rugbrødsjournalist blandt stjerner”, opdager den garvede journalist, at musikalske verdensstjerner, han har interviewet for Demokraten - Jimi Hendrix, Duke Ellington og Mick Jagger – danser og synger uden kvindeligt modspil på bogens forside.


Foto: Hasse Boe udgiver 11. december bogen ”Rugbrødsjournalist blandt stjerner” og er samtidig aktuel på dk4 i tv-dokumentarer om ligestilling i EU med bl.a. professor og kønsforsker Drude Dahlerup (Foto privat)

- Jeg giver lynhurtigt forlaget mellemgaard valget mellem flotte fotos af Dorthe Kollo, Birthe Kjær og Birgit Lystager. Fotoet med ”Smilende Susie” matcher bedst de mandlige superstars. Birgit Lyastager når lige at komme med på bogens omslag, siger den spændte forfatter-debutant.

Udover samtaler med de tre kvindelige sangstjerner, der alle starter karrieren i Aarhus, omfatter ”rugbrødsjournalistens” søndagsartikler fra Demokraten i årene 1969-73 også fortællinger med andre stærke kvinder. Skuespillerne Hannah Bjarnhof og Pernille Grumme samt de svenske verdensstjerner Birgit Nordin fra Stockholm Operaen og Monica Zetterlund med jazz- og swing succes både i USA og Europa er med.


Foto: Foto: Sangerinden Birgit Lystager pryder nu i selskab med mandlige superstars for fuldt drøn omslaget på Hasse Boes bog, ”Rugbrødsjournalist blandt stjerner”.

Journalisten og forfatterens forrygende tour de force i kulturens og avisens tjeneste i Aarhus i 70’erne omfatter også fortællinger om Demokraten og journalisterne på bladet. Interviews med verdensstjernerne krydrer forfatteren med aktuelle perspektiveringer. Bogen ”Rugbrødsjournalist blandt stjerner” af Hasse Boe er på vej og udkommer 11. december.

Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler