Løverne viste tænder i en defensiv pragtpræstation

På billedet ses fra venstre anfører Mattias Sundroos og kampens spiller, målmand, Viktor Ottosen i offentliggørelsen af en 1-årig kontraktforlængelse med målmandsstjernen (Fotograf: M. Madsen)
Profilbillede
dato

Et pokalmirakel var under opsejling, da betondefensiven fra Team Leo IF, anført af en storspillende sidste skanse, pressede Jyllandsserie 1-mandskabet fra Aarhus 1900 ud i 90 lange minutter på Fort Langenæs en glohed tirsdag aften. 

Igennem menneskets historie er der skrevet mangt og mange historier om den famøse "underdog", der leverer mod overmagten. David mod Goliat, Slaget ved Thermopylæ eller senest da Aarhus Fremad sendte de gule fra Vestegnen hjem med et sviende 4-0 nederlag i år.

Her skulle underdogen fra Serie 3, Team Leo, prøve at gøre kunsten efter, da de tirsdag aften skulle op mod mægtige Aarhus 1900, som kæmper med om at rykke op i Danmarksserien, i DBU pokalturnering. 

På Fort Langenæs, hvor Aarhus 1900 til dagligt huserer, skulle pokalrunde 6 afgøres. Om banen beskrives den bedst med Danmarks poeters smukke ord, som kunne beskrive boldens bane efter et lækkert vristspark: "Lad mig se dig gå frem og tilbage, fra siden til siden, lad mig se dig gå op og ned..." 

Dog skulle baneforholdene ikke afskrække Team Leo, med den vante hjemmebane på Knoldpark, som kløgtigt på dessiner fra trænerteamet Marcus Vakili og Jesper Dietrich Haug valgte at stille op med et defensivt udgangspunkt i formationen: 4-1-4-1. 

43 minutter inspireret af den græske EM-triumf i 2004

Kampen startede meget som forventet med Aarhus 1900 primært på bolden og Team Leo med det defensive udgangspunkt med forreste mand på egen halvdel.

Her blev de første 15 minutter især vanskelige for Team Leo, hvor bagkæden flere gange måtte ud i redningsaktioner til hjørnespark og enkelte gange se Viktor "Schmeichel" Ottosen agerer den afgørende sidste skanse, da de lange bolde på den glohede sommeraften skar igennem Leos bagkæde som en varm kniv igennem smør. 

"Vi mærker virkelig presset de første femten minutter, da man godt kunne mærke, at vi var oppe imod et hold, der ønskede at cementere sejren hurtigst muligt, så de kunne tage foden af speederen og ellers bare kører mod solnedgangen," udtaler anfører Mattias Sundroos og fortsætter: 

"Det overraskede os dog ikke, og selvom vi skulle bruge et lille kvarter på at aflæse spillestilen fra 1900, så var det præcist som beskrevet i oplægget af vores eminente og velforberedte trænerteam." 

Efter det første kvarter blev hullerne dog lukket mere og mere, og de fleste chancer for forhåndsfavoritterne fra Langenæs-distriktet kom fra hjørnespark, hvor ingen var mere fresh, fri eller fly end målmand Viktor Ottosen. 

Som første halvleg skred frem kom svedperlerne mere og mere frem på begge hold. For Team Leo primært på baggrund af en stærk, disciplineret arbejdsindsats og et benhårdt kampprogram, hvorimod dagens udehold på egen hjemmebane, Aarhus 1900, kunne mærke frustration og fortvivlelsen boble. 

Forløsningen skulle da også komme kort før pausen, hvor et frispark på kanten af feltet blev sendt lige ind i et par af Team Leos bredeste, norske skuldre i muren og skifte retning, så målmand Ottosen stod tilbage fortvivlet og uden chance. 

En mandfolke præstation mod overmagten

Selvom man skulle tro, at et frustrende 1-0 mål lige inden pause skulle sende løverne fra Aarhus Nord i græsset, så sikrede et par taktiske dispositioner, et par vise ord fra trænerteamet, samt en eminent opbakning fra de medrejste fans, at kampbilledet fortsatte som i første halvleg.

En synkrondans nærmest inspireret af balletstykket Svanesøen ville være bedste måde at beskrive denne samhørighed, man så i Team Leos kæder denne tirsdag aften. 

"Jeg bliver pillet ud i pausen og i stedet får vi vores motor Emil Aunsbøl ind, hvilket helt klart hjalp med at sikre et stærkt momentum."

"Dog skal man heller ikke underkende den taktiske genistreg, det var at sætte Marlon ind og punktere deres hurtige venstre kant. Utrolig godt set af trænerteamet med hjælp fra verdens ældste observatør og analytiker på bænken, Patrick Korsgaard," roser Mattias, som havde mere på hjertet:

"Jeg er virkelig stolt af den mentalitet, vi viser på en dag, hvor mange spillere blev sparret grundet et svært program, samt i en situation, hvor vi havde alt mulig grund til at give op, da det kunne virke umuligt. Det var stærkt, stærkt som hot sauce," afslutter Mattias med et stort smil på læben. 

Kampen skulle da også hen til det 89' minut, før det fik sin endelig afgørelse, da Aarhus 1900 efter flere effektive omstillinger fik sparket bolden i kassen på et Leo-hold, som havde smidt alle folk frem og ofret bagkæden. 

En stolt anfører kalder målmand "god for holdet ligesom ingefær"

Der var ikke meget tvivl for hverken anfører Mattias Sundroos eller resten af holdet, da man efter kampen blev bedt pege på kampens spiller. Her lød det nærmest enstemmigt, at det måtte være målmand Viktor Ottosen, som udviste et mod sjældent set, en styrke i luften mange forundt, og reflekser både Lucky Luke og hans skygge vil misunde. 

Dette skulle også udlede en vigtig offentliggørelse lige efter kampen, hvor, som illustreret på artiklens coverbillede, Team Leo kunne bringe nyheden om, at Viktor Ottosen ikke skal nogen vegne lige forløbig, trods tilnærmelser fra diverse storklubber i Aarhus. 

"Jamen, jeg kan næsten ikke skjule min begejstring over denne forlængelse. Viktor er en vigtig person både på og uden for banen, men hans mod, vilje og kommunikation er uvurderlig i sammensætningen af en så stærk defensiv. Man kan på mange måde kalde ham vores vitaminboost, ja, sågar god for os ligesom ingefær," jubler Sundroos, som slutter af med roser til resten af holdet: 

"Det var en sand fornøjelse at være tilbage og mærke den helt unikke ånd og fællesskabsfølelse, der er på dette hold. Der er en vilje til at dø for hinanden med støvlerne på, samtidig med, at der plads til grin og et kolde pilsner efter kampen. Hvad mere kan man bede om? Så skulle det da lige være lidt Grey Goose i min Redbull." 

Kampens forløb: 
0-1 Mikkel Bundgaard (43')  
0-2 Victor Belli (88') 

Resultat: 0-2 til Aarhus 1900 

Holdopstilling Team Leo:

Viktor Ottosen

Michael Juul - Jesper Haug - Marcus Vakili - Nicklas Potempa 

Mattias Sundroos (C)

Andreas Steffensen - Anders Kjærsgaard - Adrian Kjelsrud - Henrik Johansen 

Simon Short

Bænk: Marlon Gernemann, Andreas Damsted og Emil Aunbøl. 

Kilde: Anfører Mattias Sundroos