Oplev universets hemmeligheder gennem teleskopets historie

dato

Folkehuset Carl Blochs Gade i Aarhus inviterer til en fascinerende aften om teleskopets betydning for vores forståelse af universet. Tirsdag den 22. oktober 2024 kl. 19.00 kan du høre om teleskopets historie og dets rolle i astronomiens udvikling.

Arrangementet byder på en spændende rejse gennem teleskopets historie, fra Galileo Galileis første kikkertobservationer til nutidens avancerede teleskoper. Videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen vil være dine guider på denne rejse, hvor de vil forklare, hvordan teleskoper har revolutioneret vores syn på universet.

Teleskoperne er ikke blot værktøjer til at skabe flotte billeder. De giver os også mulighed for at forstå komplekse fænomener som big bang, universets udvidelse, galaksers rotation og stjerners grundstofindhold. Takket være teleskoper kan vi også opdage exoplaneter omkring fjerne stjerner.

Fra Galileo til James Webb

Foredraget vil også give eksempler på nogle af de mest fascinerende objekter og fænomener, som vi kan observere med nutidens teleskoper, herunder jordbaserede kæmpeteleskoper og det banebrydende James Webb-rumteleskop.

Dette foredrag er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og streames live fra Aarhus Universitet. Serien arrangeres af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet og en række værter i forskellige byer.

For yderligere information og mulighed for pladsreservation kan du besøge foredragets hjemmeside. Du kan også følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for at modtage bonusmateriale og tips om kommende foredrag.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Folkehuset Carl Blochs Gade, Carl Blochs Gade 30, 8000 Aarhus C
Entré: Fri entré
Arrangør: Rådet Carl Blochs Gade
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut