Oplev videnskaben bag Carlsbergs ølbrygning

dato

Kom og vær med til en fascinerende aften, hvor Carlsbergs forskningslaboratorium åbner dørene til deres verden af videnskab og ølbrygning. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 på Folkehuset Carl Blochs Gade i Aarhus kan du høre om laboratoriets banebrydende forskning og nyde smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Carlsbergs traditionsrige forskningslaboratorium har gennem årene ikke kun forbedret ølproduktionen, men også bidraget til grundlæggende naturvidenskab. Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning.

Fra gær til klimatolerante planter

Foredraget dykker ned i emner som spiring af byg og udvikling af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Derudover vil du få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, og hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland kan give os viden om fortidens klimaforhold.

Smagsprøver og streaming

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som præsenteres i takt med foredragets indhold. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information:
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Folkehuset Carl Blochs Gade, Carl Blochs Gade 30, 8000 Aarhus C
Entré: 30 kr
Arrangør: Rådet Carl Blochs Gade
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut