Unik oplevelse i Observatoriebeholderen med Christian Skjødt Hasselstrøm

dato

Fredag den 18. oktober 2024 åbner dørene til en unik oplevelse i Observatoriebeholderen ved Ole Rømer Observatoriet i Aarhus. Her kan du opleve to verdenspremierer: Adgang til den nedlagte vandbeholder og kunstneren Christian Skjødt Hasselstrøms nyeste værk, Myriads.

For første gang får offentligheden adgang til den 5.000 kubikmeter store vandbeholder under jorden, nær Ole Rømer Observatoriet og Jydsk Væddeløbsbane. Dette er en sjælden chance for at opleve Christian Skjødt Hasselstrøms nyeste kunstværk i Aarhus. Værket, Myriads, er en stedsspecifik installation, der forvandler den tidligere vandbeholder til en sanseoplevelse af kosmiske stråler.

Guidet tur i Observatoriebeholderen

Besøget består af en guidet tur gennem containeren, der varer cirka 30 minutter. Det er vigtigt at bemærke, at oplevelsen kun er for personer over 16 år, og den er desværre ikke egnet for personer med mobilitets- eller fysiske handicap på grund af stejle trapper. Derudover er belysningen sparsom, og det anbefales at have en ledsager, hvis man har synsnedsættelse.

Christian Skjødt Hasselstrøms værk Myriads

Myriads tilbyder en sjælden indsigt i de kosmiske strålers usynlige verden. I samarbejde med Niels Bohr Instituttet har Skjødt Hasselstrøm udviklet partikeldetektorer, der kan fange og forstærke muoner, og oversætte den usynlige strøm af kosmiske stråler til lyd og lys. Dette giver en unik mulighed for at opleve det kosmiske fænomen, som konstant omgiver os.

Praktisk Information
Dato: Fredag 18. oktober 2024
Tid: Kl. 14.00
Sted: Ole Rømer Observatoriet, Observatorievejen 1, 8000 Aarhus C
Entré: Ikke oplyst
Målgruppe: Personer over 16 år
Arrangør: Kulbroen i Aarhus
Kontakt for grupper: hello@martinthim.com
Bemærk: Gratis parkering tilgængelig, ingen toiletter på stedet, og visse restriktioner gælder for besøget.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut