Vigtige ting at overveje, når du skal flytte til Aarhus

Profilbillede
dato

Hvad end du står overfor at skulle flytte hjemmefra for første gang, eller flytter til Aarhus for arbejde eller kærlighed, er der nogle ting, du bør være opmærksom på. Dette gælder både dig, der flytter i lejlighed, og dig der flytter i hus. Læs med her og kom godt fra start i din flytning til Aarhus.

Få styr på prioriteterne


Boligmarkedet i Aarhus er notorisk svært. Det kan virke næsten umuligt at finde noget indenfor budgettet på drømmeplaceringen, og derfor er det vigtigt, at du har styr på prioriteterne, når du går i gang. Er det vigtigst for dig at bo indenfor Ringgaden, eller er det vigtigere, at boligen ikke er for dyr. Hvis du går meget op i økonomien, bør du kigge godt efter, når du vælger bolig. Der kan nemlig indimellem være penge at spare. Skift elselskab, hvis det er for dyrt eller prioriter at bo i cykelafstand, så du sparer på offentlig transport. Alle udgifter gemmer sig ikke altid i selve huslejen, og det er vigtigt at have for øje.

Overvej eventuelle renoveringsprojekter på forhånd


Denne gælder især dig, som står overfor at købe hus i Aarhus. Ligesom med lejeboliger er markedet for ejerboliger svært, og da prisniveauet ligger så højt, som det gør, bør man tage alle fremtidige udgifter med i regnestykket, inden man går i banken. Overvejer du for eksempel at få et flot sildbensgulv lagt af Trækompagniet, så sørg for at regne prisen med i selve husets pris. Det kan også være mindre luksuriøse projekter såsom nyt tag eller indkørsel, som kan trække tænder ud på længere sigt. Gør du det, så har du gjort dig selv en stor tjeneste.

Gør flytningen nem for dig selv


Uanset hvor i Danmark du flytter fra, er en flytning altid en hård affære. Pakke ned, bære ud, pakke ud, hænge op. Det er en lang proces. Derfor bør du gøre det så nemt for dig selv som overhovedet muligt. Du kan for eksempel:

    Spis, donér, kassér: Sørg for at få ryddet ud i både mad, tøj og andre ejendele, inden du går i gang med at pakke ned. Jo mindre du har, jo mindre skal du flytte.
    Pak klogt og i gode flyttekasser: Prioritér solide flyttekasser, som kan holde til vægten og sørg for at have et system, når du pakker. Der er ikke noget værre, end ikke at kunne finde det man leder efter.
    Spørg om hjælp: Uanset hvor lidt møbler og flyttekasser, du synes, du har, så er det altid hårdt at flytte. Især alene. Så sørg for at spørge familie og venner om hjælp i god tid. Så det bliver det en bedre oplevelse.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen