17 bilister sigtet for mobilbrug under kørsel under trafikindsats

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi uddelte mange klip i kørekortene under en trafikkontrol i det vestlige Aarhus fredag eftermiddag.

De fleste klip - 17 i alt - blev givet til bilister, der var optaget af at se på eller tale i deres mobiltelefon under kørslen. Dette er en adfærd, der er farlig for både bilisten selv og andre i trafikken, og det er også en dyr affære.

Udover et klip i kørekortet, medfører det en bøde på 1500 kroner, samt en ekstra betaling på 500 kroner til Offerfonden. Der blev også uddelt klip for ulovlig overhaling, manglende overholdelse af vigepligt, kørsel i den forkerte retning og kørsel over for rødt lys.

Mens patruljen var i gang med at visitere den 26-årige, kastede en 20-årig passager i bilen en mindre mængde hash ud af vinduet. Da dette blev opdaget, blev passageren også sigtet. Da det var passagerens bil, blev han også sigtet for at have overladt sit køretøj til en person uden kørekort.


Betjentene besluttede at ransage bilen, og under ransagningen blev der beslaglagt nogle salgsposer med hash og skunk. Den 20-årige blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.
Den samlede trafikindsats resulterede i 38 sigtelser fordelt på 30 personer.

En 26-årig mandlig bilist skilte sig særligt ud under fredagens indsats. Han blev stoppet af en patrulje, og det viste sig, at han havde fået frataget sit kørekort. Da han virkede påvirket af hash, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel. Under visitationen af den 26-årige fandt betjentene en mindre mængde hash på ham, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Kilde: Politiets Døgnrapport