24-årig mand idømt fire års fængsel for groft overfald

Profilbillede
dato

En 24-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt fire års ubetinget fængsel for sin rolle under et meget voldsomt overfald på to mænd sidste år på Langenæs Allé i Aarhus C.

Den 24-årige blev dømt for at have været en af gerningsmændene, der natten til den 3. juni forsætligt påkørte en bil med de to unge mænd på 18 og 19 år. Da de to forsøgte at flygte fra stedet, blev de overfaldet og blandt andet slået med en økse. Den 18-årige blev ramt i hovedet, i ryggen og på benet, hvor øksen skar både blod- og pulsåre over, og han blev behandlet med blodtransfusioner for at redde hans liv. 

Også den 19-årige blev tildelt hug med øksen, men han slap dog uden større skader. 

Da politiet kom frem, befandt begge de sårede mænd sig stadig på stedet, mens gerningsmændene var stukket af. Den videre efterforskning førte dagen efter til anholdelsen af den 24-årige mand, der siden har siddet varetægtsfængslet i sagen. 

 

Valgte at erkende

Onsdag i retten erkendte han så at have begået grov vold af særlig farlig karakter. 

”Det var et særdeles groft overfald, der kunne have fået endnu mere fatale følger, men heldigvis endte det ikke med dødelig udgang. Den 24-årige valgte at erkende sin del i overfaldet, og det gav en nedsættelse i strafudmålingen. På grund af grovheden i overfaldet endte det dog alligevel med flere års ubetinget fængsel,” siger specialanklager Birgitte Ernst.

Den 24-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Der sidder p.t. ikke flere anholdte i sagen. Det er politiets formodning, at der var tale om et opgør i det kriminelle miljø.  

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi