46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

Tirsdag aften kl. 19.46 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et overfald på Tyge Søndergaards Vej i Aarhus N, nærmere bestemt på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby.

 

Ved politiets ankomst til stedet blev der ydet livreddende førstehjælp til en 41-årig mand, som var blevet overfaldet, men hans liv stod ikke til at redde. Den 41-årige blev af en læge på stedet erklæret død kl. 20.08 som følge af de knivstik, han var blevet påført.

 

Personalet på stedet havde tilbageholdt en 46-årig mand som den formodede gerningsmand. Han blev efterfølgende anholdt af politiet, sigtet for manddrab ved med flere knivstik at have slået den 41-årige ihjel.

 

Det formodede gerningsvåben i form af den anvendte kniv blev fundet på stedet og er blevet sikret til sagen af politiet.

 

Både den 41-årige dræbte og den 46-årige anholdte mand var anbragt på afdelingen og havde derigennem et forudgående kendskab til hinanden.

 

”Vi har siden anmeldelsen i går aftes været synligt til stede med mange patruljer på selve gerningsstedet og i området omkring Aarhus Universitets Hospital i Skejby, hvor vi natten igennem blandt andet har afhørt vidner i sagen, indhentet videoovervågning og foretaget undersøgelser på gerningsstedet,” siger fg. politiinspektør Anders Uhrskov fra Østjyllands Politi.

 

Han tilføjer:

 

”På baggrund af de oplysninger, vi har om sagen på nuværende tidspunkt, er det vores umiddelbare formodning, at hændelsesforløbet op til gerningstidspunktet er fastlagt,” siger han.

 

Den anholdte 46-årige mand vil onsdag eftermiddag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 13.00, hvor han er sigtet for manddrab. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre til grundlovsforhøret.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi