Aarhus tager titlen – har skiftet internet mest i 2022

Profilbillede
dato

Aarhus C er klart den by, der har købt mest internet pr. indbygger i 2022. Det viser en undersøgelse lavet af Find-Internet.dk og Tjekbredbaand.dk.

Formålet med undersøgelsen, var, at finde ud af, hvilke byer i Danmark, der skifter mest internet baseret på indbyggertallet. Ikke overraskende viste undersøgelsen, at Aarhus C har skiftet internet mest i 2022.

Den fulde undersøgelse kan findes her.


Køb af internet pr. indbygger pr. by i 2022 (Kilde: Find-Internet.dk,Tjekbredbaand.dk & Dst.dk)

Ovenstående graf er et udsnit af den fulde graf fra undersøgelsen på Find-Internet.dk.

Ud fra diagrammet, kan det let tydes, at Aarhus er den by, der har skiftet internet mest i 2022 pr. indbygger. Hvis vi kigger på Aarhus vs. København, vinder Aarhus også stort. I Aarhus indgår Aarhus C, Aarhus N og Risskov. I København indgår København NV, Ø, S, N og SV.

Marie Munk fra Find-Internet kommer, i undersøgelsen, med et bud på, hvorfor Aarhus er, ‘vinder’ af byen, der har skiftet internet mest i 2022:

“Antenneforeningen Aarhus (AFAA) har opsagt Stofa som leverandør af tv og internet til kunder i og omkring Aarhus pr. 1 december. Opsigelsen tvang Stofa til at opsige cirka 40.000 kunder, som alle skulle finde nyt internet.”

“Noget tyder derfor på, at det er Antenneforeningen Aarhus, der er skyld i, at Aarhus C har vundet prisen, som byen der har skiftet internet mest pr. indbygger i 2022.”

Undersøgelsen bygger på data fra Find-Internet. dk og Tjekbredbaand.dk og byer med et indbyggertal på mindst 3000 ifølge Danmarks Statistik.

Aarhus C vinder Jylland
Hvis vi tager et kig på Jylland, så indtager Aarhus C førstepladsen, som den by, der har købt mest internet pr. indbygger i 2022. Vi skal helt ned til 4. pladsen, for at møde en by, der ikke er en del af Aarhus Kommune. Herefter kommer Herning, Viborg, Kolding, Vejle, Aalborg og på en tiende plads, Silkeborg.


Aarhus C vinder også klart i Jylland, hvor de har skiftet mest internet i 2022 (Kilde: Find-Internet.dk,Tjekbredbaand.dk & Dst.dk)

Hvis vi tager et kig på den fulde liste fra undersøgelsen, så kan det også ses, at Aarhus C ligger på 1. pladsen.

Kasper Ottosen, fra Tjekbredbaand.dk, bakker også op om, at der har været en del køb af internet fra borgere i Aarhus:

”Vi har kunne mærke et markant løft i køb af internet i Aarhus og specielt Aarhus C og jeg tror også på, at det kan have noget at gøre med antenneforeningens opsigelse af Stofa.”


Danske byer der har købt internet flest gange i 2022 (Kilde: Find-Internet.dk,Tjekbredbaand.dk & Dst.dk)

Kilde: Find-Internet.dk, Tjekbredbaand.dk & Dst.dk
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.