Ældre kvinde snydt af falsk Nets-medarbejder

Profilbillede
dato

En 82-årig kvinde fra Aarhus blev onsdag aften ringet op af en mand, der sagde, at han arbejdede for NETS, og at der var nogen, der havde forsøgt at hæve penge på hendes konto. 

Han ville gerne hjælpe hende med at stoppe svindlen og give hende et nyt kreditkort. Hun skulle bare oplyse koden til sit nuværende kreditkort og så lægge det i en kuvert ude foran hendes dør, så ville han sende en medarbejder for at hente det, og så sørge for hun fik et nyt kort. 

Kvinden lod sig overbevise af manden, og lagde kortet ud i en kuvert, der var væk næste morgen. Da kvinden fortalte familien om episoden, fik de hurtigt spærret kortet og kontaktet politiet. 

Svindlerne havde dog nået at hæve nogle tusinde kroner på hendes konto. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer om, at man aldrig skal udlevere kort eller koder til andre. Heller ikke selvom de udgiver sig for at være fra bank, politi eller andre myndigheder. 

** 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi