Flere personer anholdt i koordineret aktion mod omfattende økonomisk kriminalitet

Profilbillede
dato

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi foretaget anholdelser af flere forskellige personer, der er mistænkt for på forskellig vis at have medvirket til mandatsvig, skattesvig, hæleri og hvidvask af flere millioner kroner. Kriminaliteten er ifølge politiets efterforskning blevet begået i forbindelse med en ejendomshandel i København.

I alt seks personer er tirsdag formiddag blevet anholdt af Østjyllands Politi i en større koordineret aktion på flere forskellige østjyske og københavnske adresser. Anholdelserne er sket i en sag om omfattende økonomisk kriminalitet for flere millioner kroner i form af blandt andet mandatsvig og skattesvig af særligt grov beskaffenhed.

 

Der er tale om anholdelser af henholdsvis en 51-årig kvinde, en 45-årig mand, en 55-årig mand, en 53-årig mand, en 55-årig mand og en 26-årig mand.

 

De seks personer er mistænkt for at have begået omfattende økonomisk kriminalitet i forbindelse med en konkret ejendomshandel i København, og kriminaliteten, som de er sigtet for, vedrører for flere af personernes vedkommende både mandatsvig og groft skattesvig.

 

”Der er tale om en ganske kompliceret sag om omfattende økonomisk kriminalitet, og derfor har vi også brugt lang tid på at efterforske sagen grundigt. Vi har i flere måneder haft et tæt og velfungerende samarbejde med særligt Skattestyrelsen, før vi i dag var klar til at slå til på de respektive adresser, som vi i vores efterforskning har fået identificeret som værende relevante for sagen,” siger vicepolitiinspektør Thomas Schouby Hansen fra Østjyllands Politi.

 

Ransagninger og anholdelser i større koordineret aktion

I forbindelse med anholdelserne tirsdag formiddag har Østjyllands Politi med hjælp fra andre politikredse og relevante myndigheder – heriblandt særligt Skattestyrelsen – foretaget en række ransagninger på flere forskellige adresser i både Aarhus, Randers og København.

 

Foruden mandagsvig og groft skattesvig forventes der også rejst sigtelser for hvidvask, hæleri, skyldnersvig og returkommission.

 

Dele af pengene er ifølge politiets oplysninger formentlig blevet overdraget til personer med forbindelse til rockergrupperingen Bandidos.

 

Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi