Mange dyre-, plante- og svampearter oplever i disse år en massiv tilbagegang eller er allerede uddøde. Dette foredrag undersøger, hvornår nedgangen begyndte, og hvad årsagerne er. Det vil også give indsigt i, hvordan naturen i middelalderens Danmark fandt måder at sameksistere med landbruget på.
Eksperternes perspektiver på naturens forandringerRasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage publikum med tilbage til en tid, hvor planeten var fyldt med store eksotiske dyr. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide os gennem det historiske landskab med blomster- og insektrige enge. Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutidens biodiversitetsudfordringer og præsentere projekter, der forbedrer forholdene for den vilde natur i Danmark.
En del af serien Offentlige foredrag i NaturvidenskabDette foredrag er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, organiseret af Aarhus Universitet og Carlsbergfondet. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og giver en unik mulighed for at lære om naturens spilleregler, som er afgørende for at skabe plads til truede arter.
For mere information om foredraget og pladsreservation, besøg denne side. Følg serien på deres nyhedsbrev eller sociale medier for at modtage bonusmateriale og opdateringer om kommende foredrag.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Aarhus Domkirkes Badehus, Irma Pedersens Gade 55 A-B, 8000 Aarhus C
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her