Nyt fra Aarhus i politiets døgnrapport

Profilbillede

Aarhus er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 en 31-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for forsøg på røveri ved onsdag kl. 18.20 at have slået en vagt i ansigtet i forbindelse med et forsøg på at stjæle tre parfumer fra en butik på Søndergade i Aarhus C. 

Vagten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade, og det lykkedes ham at tilbageholde den 31-årige mand, der kort efter blev anholdt og sigtet. 

Den sigtede gerningsmand, der har spansk pas, fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

To mænd sigtet for indbrud efter standsning af varebil

En patrulje fattede natten til torsdag kl. 02.36 mistanke til to mænd, der sad i en varebil på Silkeborgvej ved Farre i Hammel. Da varebilen var kørt forbi patruljen, vendte betjentene om og kørte efter, og det fik føreren af varebilen til at sætte farten op. 

Betjentene kørte efter varebilen, der fortsatte i høj fart ad Røddikvej, hvorfra den svingede ind på en grusvej. I den forbindelse mistede føreren herredømmet over bilen, der derfor ramte ind i en hæk.

Her blev de to mænd anholdt og visiteret, og bilen blev ransaget. I bilen lå der koben, handsker, lommelygte og vinkelsliber, og derudover lå der bl.a. nogle kabler, som politiet mistænkte kunne være stjålet. 

Både den 52-årige fører og den 35-årige passager blev derfor sigtet for indbrud et ukendt sted. Den 52-årige blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde nogle joints på sig, og han fik også en sigtelse for kørsel i frakendelsestiden, da han er frakendt kørekortet.  

**

 

Hjalp med kufferten og stjal kreditkort

En 51-årig kvinde blev onsdag morgen omkring kl. 8.00 udsat for et tricktyveri på banegården i Aarhus

Kvinden var ved at stige på toget, da en fremmed mand henvendte sig for at hjælpe hende med at få kufferten ind i toget. 

Hun tog imod tilbuddet, og manden hjalp hende ind, inden han selv forlod toget. Først lidt tid efter fandt hun ud af, at manden slet ikke havde været så hjælpsom. 

Hun opdagede nemlig, at han havde stjålet hendes pung fra hendes lomme, og der var hævet en del tusinde kroner på kortet. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man bærer sin værdier i lukkede lommer, hvor det er svært for tyven at komme til. Når du hæver penge, så hold hånden for, når du indtaster koden – og vær opmærksom på, om nogen står tæt på dig. Det er en kendt fremgangsmåde, at tyven aflurer den indtastede kode og efterfølgende stjæler kortet. 

**

 

Gik rundt med kniv og stoffer

En patrulje blev onsdag kl. 16.33 opmærksom på en 34-årig mand, der gik på Søren Møllers Gade i Randers C, da han forsøgte at undgå øjenkontakt med betjentene.  

Da patruljen derfor tog kontakt til ham, virkede han meget nervøs og påvirket af stoffer, og han blev på den baggrudn visiteret. I lommerne havde han både en kniv, en mindre mængde hash og nogle ulovlige piller.

Den 34-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven.

** 

 

Brand i hus

Politi og brandvæsen rykkede onsdag kl. 20.44 ud til en brand i et hus på Krypten i Femmøller. To personer havde befundet sig i bygningen, da branden blev opdaget, og begge var nået ud uden at komme til skade. 

Brandvæsnet fik efter ca. en halv time slukket branden, der efter al sandsynlighed er startet ved brændeovnen i husets stue. Der skete større materiel skade i dele af huset. 

**

 

Hurtig butiksmedarbejder fangede tyv

En ansat i en elektronikbutik på Ringvej Syd i Viby viste onsdag, at han også kan tage sig godt af de kunder, der ikke ønsker hjælp. 

Ved middagstid spottede medarbejderen en ung mand med en Macbook under armen, og da manden hoppede over den automatiske indgangslåge og løb ud af butikken, fulgte medarbejderen efter.

Efter en kort og intens spurt indhentede medarbejderen manden udenfor og tilbageholdt ham, hvorefter han og kollegerne fik tilkaldt politiet. 

Da en patrulje kort efter ankom, erkendte den 18-årige tilbageholdte mand, at han havde taget ledningerne ud af den bærbare computer, der stod fremme i butikken, inden han havde løbet ud af butikken med den. 

Den 18-årige blev derfor sigtet for tyveri, og han kan formentligt også se frem til et erstatningskrav, da computeren havde fået et hak under flugten. 

**

 

Tyveri fra varebil i Hammel

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 06.34 en anmeldelse om, at der havde været indbrud i en varebil, der holdt på Dalvej i Hammel. 

Gerningsmændene havde i løbet af onsdag aften eller natten til torsdag brudt skydedøren op og stjålet noget el-værktøj. 

Lokalpolitiet i Hammel foretog undersøgelser og sporsikring på stedet. 

Østjyllands Politi får løbende anmeldelser om tyveri fra håndværkeres varebiler og har nedenstående gode råd til, hvordan man mindsker risikoen for tyveri. 
 
1. Tøm så vidt muligt bilen for det mest værdifulde værktøj
2. Parker, så adgang til bilen er gjort besværlig
3. Skærm varerummet mod nysgerrige blikke
4. Gør det svært at komme fra førerkabine og ind i varerummet
5. Parker, hvor der er lys, trafik og mennesker
6. Mærk værdifuldt værktøj og udstyr – evt. med chip eller kunstigt DNA – og sæt et klistermærke op, der viser, at værktøjet er mærket

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 06.56 skete der et færdselsuheld i krydset Busgaden/Østergade i Aarhus C. En 56-årig mand kørte på gaden i en lille fejemaskine, da han blev ramt af en bil, som ifølge flere vidner kørte over for rødt. Ved sammenstødet blev den 56-årige slynget ud af fejemaskinen, men han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten efter lod bilen og løb fra stedet uden at give sig til kende. Østjyllands Politi er nu ved at undersøge sagen nærmere for at finde frem til, hvem føreren af bilen var. 

Onsdag kl. 21.38 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Over Fussing. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Langfredparken i Sabro begået mandag d. 30/1 kl. 11.00
På Egevangen i Solbjerg begået onsdag d. 1/2 mellem kl. 08.30 og kl. 14.35
På Løvetandsvej i Stevnstrup begået onsdag d. 1/2 mellem kl. 09.00 og kl. 15.40
På Tulipanvej i Øster Bjerregrav begået mellem fredag d. 27/1 kl. 07.00 og onsdag d. 1/2 kl. 19.30
På Kastaniealle i Auning begået onsdag d. 1/2 mellem kl. 18.00 og kl. 21.50
På Lundkærsvej i Auning begået onsdag d. 1/2 mellem kl. 18.15 og 21.20
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
False {
}