Kilde: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Nyt fra Aarhus - tirsdag den 11. august

Aarhus er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.00 en 41-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for grov vold ved ad to omgange at have hældt salmiakspiritus ud over ansigtet på sin 30-årige kvindelige samlever.

Overfaldet, som manden sigtes for, skete søndag aften i parrets hjem i Randers. Manden har siden været søgt af politiet, og han blev natten til mandag standset i sin bil på Østjyske Motorvej ved Vejle, hvor han blev anholdt og sigtet.

Kvinden kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.


**

 

Pige fik ildebefindende under dykkertur

En 15-årig pige fik mandag kort før middag et ildebefindende mens hun modtog dykkerundervisning i vandet ud for Samsø. Underviseren blev under dykningen opmærksom på, at pigen ikke besvarede hans tegn korrekt og var ukontaktbar, og reddede hende derfor i land og tilkaldte politi og ambulance.

Pigen blev efterfølgende overført til Aarhus Universitetshospital. Hun er umiddelbart ikke i kritisk tilstand.


**

 

Indbrudstyv overrasket af medarbejder

En medarbejder i en virksomhed på Søndergade i Aarhus overraskede mandag kl. 17.00 en indbrudstyv, der havde skaffet sig adgang til et kontor og her stablet fire laptops, som han var ved at tage med sig. Medarbejderen spurgte manden, hvad han skulle, hvortil han svarede at han ledte efter et advokat-kontor. Da medarbejderen tog sin telefon op for at tage et billede af manden, fik han imidlertid meget travlt med at komme væk.

Manden beskrives som:

  • Mellemøstlig af udseende
  • 35-40 år
  • Almindelig af bygning
  • Brun hud og kort, sort hår
  • Tatovering på venstre underarm
  • Gråsprængt, kortklippet skæg
  • Iført hvid T-shirt med orange ærmer, sorte shorts og sorte strømper, sorte Adidas sko, solbriller med gule brillestænger og armbåndsur.

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have oplysninger om manden på tlf. 114.


**

 

Motorcyklist knuste siderude

Mandag aften kl. 20.53 kontaktede en kvinde Østjyllands Politi. Kvinden havde under opvask set en person på en sort motorcykel stoppe ud for en norsk indregistreret personbil på Slotslyngen i Aarhus. Her stod manden af og kiggede ind af bilens sideruder. Personen tog en bushammer frem og knuste bagerste rude i højre side, rakte ind og tog en dametaske og kørte fra stedet.

Gerningsmanden beskrives som 185-190 cm høj, lys hud, brune øjne og blond hår, iført sort styrthjelm og sort jakke. Østjyllands Politi hører gerne fra evt. vidner på tlf. 114.

Østjyllands Politi modtager desværre mange anmeldelser om tyveri fra personbiler, hvor en siderude er blevet smadret og værdier medtaget fra bilen. For at gøre det sværere for tyvene opfordrer vi til, at man altid tager sine værdier med, når man forlader bilen.


**

Dreng kørte på stjålet motorcykel

Mandag kl. 15.05 blev en patrulje sendt til et mistænkeligt forhold i krydset mellem Ankersgade og Søndre Ringgade i Aarhus, hvor en ung mand var set smide en knallert fra sig og løbe fra stedet. Ved siden af motorcyklen skulle der efter sigende stå et par klipklapper.

Da betjentene kom frem fandt de ganske rigtigt både knallert og klipklapper samt anmelderen, der hurtigt kunne udpege den bortløbne, 17-årige dreng. Da betjentene slog den 17-årige op i registrene viste det sig, at han ikke havde førerret til knallerten. De tog derfor kontakt til den 17-åriges værge og sigtede ham for kørsel uden førerret.

Det viste sig desuden, at knallerten var stjålet fra et busstoppested ved Skanderborgvej i Aarhus tidligere på dagen, og den 17-årige blev derfor også sigtet for brugstyveri.

Hvilken rolle kliklapperne spillede i episoden, vides ikke.

**

Færdsel

Mandag kl. 11.33 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Højmarksvej og Hørhavevej i Højbjerg, da en 86-årig mandlig bilist påkørte en 56-årig mandlig cyklist. Umiddelbart var der ingen der kom til skade ved uheldet.

En 27-årig mandlig knallertfører blev mandag kl. 12.10 sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Rådmands Boulevard i Randers. Patruljen blev opmærksomme på ham, da han ikke havde taget styrthjelm på. Den 27-årige blev desuden sigtet for besiddelse af en mindre mængde narko.

En 26-årig mandlig bilist blev mandag kl. 13.42 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset på Nordjyske Motorvej ved Fårup. Den 26-årige havde så høj en promille, at han fik inddraget sin førerret på stedet.

Natten til tirsdag kl. 00.23 skete der et færdselsuheld på Hannebjergvej i Langkastrup ved Randers, da en 20-årig kvindelig bilist kørte ind i en husmur. Den 20-årige kom ikke umiddelbart til skade, men blev efterfølgende anholdt og sigtet for narkokørsel.

En 23-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 02.15 sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Vesterbrogade i Aarhus.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Ryesgade i Aarhus begået den 10/8 mellem kl. 18.30 og kl. 18.35
På Skelvangsvej i Randers begået den 10(7 kl. 19.15
På Trillegårdsvej i Aarhus begået den 10/8 mellem kl. 14.00 og kl. 21.25

Flere artikler