Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Aarhus - onsdag den 7. april

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Aarhus er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Pædagog på skovtur udsat for blotter

Tirsdag kl. 10.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en pædagog, der på en skovtur med flere børnehavebørn i Marselisborgskoven ved Strandvejen i Aarhus havde set en mand, der stod og onanerede tæt ved børnene. Da manden blev opdaget tog, han sin cykel og kørte fra stedet ad Kongevejen i retning mod Skovbrynet/Tangkrogen. Pædagogen mente ikke, at børnene havde nået at se manden, før han var væk. Der blev sendt patruljer området for at lede efter manden, men det lykkedes ikke at finde frem til ham.

Manden beskrives som:

60+ år
Iført en sixpence hat og cowboybukser
Kørte på en sort herrecykel med et hvidt net bagpå

Hvis man har set manden, eller ved hvem han er, kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

**

 

Havde ikke penge til at betale for taxatur

Natten til onsdag ved. 03.30-tiden bestilte to mænd på 28 og 31 år en taxatur fra Ryhaven i Aarhus Vest til Tuestensvej i Tilst – en tur der kostede 134 kroner. Da taxaen ankom til adressen i Tilst, sagde den ene mand, at han lige skulle ind og hente sit hævekort, hvorefter han ville komme tilbage og betale for turen.

Derefter steg begge mænd ud af taxaen og gik fra stedet, men de kom aldrig retur, og efter at have ventet i en halv times tid, kontaktede taxachaufføren politiet. Betjentene henvendte sig på den adresse, hvor de to mænd var gået ind, og her befandt de sig stadig. De fik besked på at få afregnet med taxachaufføren, hvilket den ene af dem forsøgte gentagne gange, men uden held idet hans kort blev afvist.

De to mænd blev i stedet sigtet for bedrageri, da de havde bestilt en taxatur, velvidende at de ikke havde penge til at betale for turen.

**

 

Forsøgte at stikke af med en boremaskine

Tirsdag kl. 16.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Bauhaus i Anelystparken i Tilst, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder i værktøjsafdelingen var blev opmærksom på en mand, der bar på en boremaskine, som han forsøgte at skjule under sin jakke.

Medarbejderen gik hen til kassen for at advare ekspedienterne, da manden i samme øjeblik gik forbi kasselinjen uden at betale for noget. Kasseekspedienterne råbte til ham, at han skulle stoppe, hvilket dog blot fik ham til at sætte i løb ud af butikken.

En af butikkens vagter løb efter manden i en længere eftersættelse til fods, der gik tværs over Viborgvej og endte på den anden side af fodboldbanerne. Vagten foretog her en civil anholdelse af manden og kontaktede politiet. Da politiet ankom til stedet, blev den 30-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

 

Fem indbrud i varebiler i Auning

Tirsdag morgen modtog Østjyllands Politi fem anmeldelser om indbrud i varebiler begået i samme område i Auning. Indbruddene er formentlig sket natten til tirsdag, og det er gået ud over biler, der har holdt parkeret på Porsbakkevej og Østervangs Allé i Auning. Den typiske fremgangsmåde har været at knuse en side- eller bagrude, hvorefter der er stjålet værktøj.

Østjyllands Politi hører gerne fra borgere, der kan have set eller hørt noget i området i løbet af natten til tirsdag. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

Fem gode råd til håndværkerne, der vil undgå indbrud i varebiler:

  • Undgå så vidt muligt at opbevare kostbart værktøj i bilen
  • Undgå at parkere på øde, mørke steder
  • Parker hvis muligt, så det er svært at komme til side- og bagdør
  • Mærk dit værktøj – og sæt klistermærker på bilen, hvor der står, at værktøjet er mærket
  • Sæt evt. en alarm i bilen

**

Jointrygende unge ved Godsbanen i Aarhus

Tirsdag kl. 12.35 kom en patrulje forbi ved Godsbanen i Aarhus, hvor de spottede to unge mænd, der stod og røg en joint. De to unge mænd på 17 og 19 år blev begge sigtet for narkobesiddelse, jointen blev beslaglagt, og de kan nu begge se frem til en bøde på 3000 kroner. Den 17-åriges far blev desuden kontaktet og orienteret om sagen, da hans søn er under 18 år.

Kort efter spottede patruljen en bil, der holdt parkeret ved Godsbanen, hvori der sad tre personer. Da patruljen tog kontakt til en 24-årig mand, der sad på det forreste passagersæde, åbnede han bildøren og smed en joint og en cylinderformet beholder ud af døren. I beholderen var der 12 små poser med hashklumper, og da den 24-årige mand også selv blev fundet i besiddelse af en mindre klump hash samt flere kontanter blev han anholdt og sigtet for narkobesiddelse og for salg af narkotika. I bilen sad også en 29-årig mand, der havde en mindre klump hash i sin bukselomme og desuden blev fundet i besiddelse af 13 salgsposer med hash. Han blev derfor også anholdt og sigtet for narkobesiddelse og for salg af narkotika.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 07.09 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Brabrand. En 21-årig mandlig bilist skulle dreje ind til en tankstation og bremsede ned for en 60-årig kvindelig cyklist, der kom kørende på cykelstien. Bag ved den 21-årige mand kørte en 19-årig mandlig bilist, der ikke opdagede, at bilen foran var bremset ned, hvilket resulterede i, at den 19-årige kørte ind i den 21-åriges bil, der herefter blev skubbet fremad og ramte den 60-årige kvindelige cyklist. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. Den 19-årige mand blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 07.59 skete der et færdselsuheld i krydset Høvej/Elstedvej i Elev, Aarhus N. En 18-årig kvindelig bilist kom kørende ad Elstedvej, da en bil, ført af en 23-årig mand, kom kørende fra Høvej og kørte frem for ubetinget vigepligt, hvilket resulterede i, at de to biler kørte sammen. Den 18-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 23-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 10.29 skete der et færdselsuheld på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. En 66-årig kvindelig bilist kom kørende ad Palle Juul-Jensens Boulevard, da en 28-årig kvindelig cyklist pludselig krydsede vejen lige foran hende, hvilket resulterede i, at cyklisten blev påkørt. Cyklisten blev kastet af cyklen og landede på jorden med ansigtet først, hvilket gav nogle knubs i ansigtet. Hun blev kørt til tjek på sygehuset, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 11.10 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Glentevej i Randers NØ.

Tirsdag kl. 15.39 skete der et færdselsuheld på Hadsundvej i Gjerlev, hvor en 32-årig kvindelig lastbilchauffør mistede herredømmet over sin lastbil med påhængsvogn, idet det ene hjul kom ud i den bløde græsrabat. Det resulterede i, at både lastbil og påhængsvogn, der var fyldt med grise, væltede om på siden og flere grise kom ud og løb rundt. Hadsundvej blev spærret i begge retninger, mens grisene blev indfanget og lastbilen blev bjerget. Arbejdet stod på i rigtig mange timer, og først kl. 01.08 natten til onsdag blev afspærringen helt ophævet igen.

Tirsdag kl. 20.54 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Høgevej i Aarhus V.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Møllevej i Randers NV begået fredag den 2/4 kl. 12.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Flere artikler