Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Aarhus - torsdag den 8. april

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Aarhus er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Gav seksuelle ydelser uden at tjekke coronapas

Onsdag kl. 21.00 var Østjyllands Politis afdeling for særlige sager forbi flere bordeller i Randers-området for at tjekke, om coronarestriktionerne bliver overholdt – herunder om der bliver tjekket coronapas. Da betjentene var forbi et bordel i det centrale Randers blev de mødt af en mandelig kunde, der oplyste, at han netop havde modtaget en seksuel ydelse, og at han ikke forinden havde fremvist et corona-pas, idet han ikke var i besiddelse af et.

På stedet befandt sig to kvinder, og den mandlige kunde udpegede den ene af dem, en 29-årg kvinde, som hende der havde givet ham seksuelle ydelser. Den 29-årige kvinde, der er polsk statsborger, blev anholdt og sigtet for overtrædelse af de gældende coronaregler, idet hun ikke havde bedt kunden om at fremvise gyldigt coronapas.

Kvinden modtog, og betalte, en bøde på 3000 kroner, hvorefter hun blev løsladt igen. Da hun er udenlandsk statsborger vil hendes sag nu blive forelagt Udlændingestyrelsen.

**

 

Ingen mundbind eller tjek af coronapas hos frisør

Onsdag kl. 12.40 var en patrulje fra Østjyllands Politi på besøg hos en frisør i det centrale Aarhus, fordi politiet havde fået oplysninger om, at indehaveren ikke overholdt de gældende corona-regler om brug af mundbind og tjek af coronapas.

Betjentene stod først lidt på afstand, hvorfra de kunne se, at hverken de to kunder i butikken eller indehaveren selv bar mundbind. Betjentene kunne heller ikke se, at der var ophængt skilte om gældende coronarestriktioner eller om, hvor mange personer, der måtte være i salonen.

Betjentene gik herefter ind i frisørsalonen, hvor de tog kontakt til den 56-årige mandlige indehaver, der oplyste, at han ikke ville agere corona-politi og efterspørge coronapas fra sine kunder. Han blev vejledt om, at både han og hans kunder skal anvende mundbind, og at det er hans ansvar at tjekke kundernes coronapas.

Indehaveren blev desuden oplyst om, at politiet vil komme forbi igen og tjekke, om han lever op til reglerne fremadrettet. Sagen bliver nu juridisk vurderet med henblik på at afklare, om den 56-årige mand skal sigtes for overtrædelse af de gældende coronaregler.

**

 

Standset midt om natten med låste cykler i bagagerummet

Natten til torsdag kl. 03.01 blev en patrulje på Strandvejen i Aarhus opmærksom på en bil, der kørte lidt slingrende. Betjentene fik standset bilen med henblik på en rutinemæssig kontrol. I bilen sad der tre mænd, en 44-årig kroatisk mand bag rattet og to andre mænd på 36 og 46 år, der begge kom fra Serbien.

Da betjentene kiggede lidt nærmere på bilen kunne de se, at der bagi lå to låste cykler, som ingen af de tre mænd havde nøglerne til eller i øvrigt kunne redegøre for. De blev derfor alle tre anholdt og sigtet for tyveri af de to cykler.

Cyklerne blev kørt ind til politigården i Aarhus til nærmere undersøgelse og med henblik på udlevering til rette ejer.

**

 

Fik stjålet sit el-løbehjul, men fik det senere igen

Onsdag ved 9-tiden parkerede en 27-årig mand sit el-løbehjul ved Aldi på Grønnegade i Aarhus for at gå ind og handle. Han slukkede for løbehjulet med en app på sin telefon, så det ikke var muligt for andre at køre på det. Da han kort efter kom ud af butikken, kunne han dog konstatere, at løbehjulet var væk.

Da den 27-årige ved 19-tiden onsdag aften gik rundt i det samme område, kunne han på Kloster Torv se en mand, der stod med det forsvundne løbehjul. Den 27-årige mand tog kontakt til nogle vagter på stedet, der hjalp ham med at få fat i manden, der stod med løbehjulet. Via app’en på telefonen tændte den 27-årige for løbehjulet for at bevise, at det var hans.

Herefter blev der ringet efter politiet, der kort efter ankom til stedet. Den 34-årige mand, der var blevet fundet i besiddelse af det stjålne løbehjul, blev sigtet for tyveri, og den 27-årige mand fik sit løbehjul igen.

**

 

Musikere sendt med toget til Sverige

Onsdag kl. 10.50 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en borger, der havde fået nok af to musikere, der spillede på Strøget i Aarhus. Borgeren oplyste, at musikerne havde en forstærker med, og at musikken var meget høj og forstyrrende. Hun havde selv, uden held, forsøgt at tale med dem og få dem til at gå et andet sted hen.

Politiet tog kontakt til de to rumænske mænd, da de sad og spillede musik ved Posthussmøgen. De blev gjort bekendt med, at deres musikspil var til ulempe, og de blev bedt om at pakke sammen. Da de to mænd ikke var så godt kendt i Aarhus, blev de fulgt til toget, så de kunne komme til Malmø, hvor de var rejst ud fra.

**

 

Kastede flasker efter folk i parken

Mandag kl. 15.01 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en borger, der havde set en mand gå rundt og kaste med flasker efter folk i byparken foran Musikhuset i Aarhus. Da politiet ankom til stedet havde en anden mand fået tilbageholdt den flaskekastende mand, der var meget aggressiv og råbte op. Den 37-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

**

 

Havde en kniv og en joint på sig

Onsdag kl. 23.26 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en borger, der havde set syv personer, der tog ophold ved Brabrand Idrætshal på Engdalsvej i Brabrand. Borgeren syntes det var et mærkeligt tidspunkt at mødes på og syntes det virkede mistænkeligt og utryghedsskabende.

Der blev sendt en patrulje til stedet, hvor de tog kontakt til de unge mennesker. Den ene af dem, en 19-årig mand blev fundet i besiddelse af en ulovlig kniv og en joint, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og for narkobesiddelse.

**

 

Brand i værksted

Onsdag kl. 07.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et værksted under et beboerhus på Bispehavevej i Aarhus V. Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet netop gået i gang med slukningsarbejdet, og fik hurtigt slukket ilden. Der var ikke personer i bygningen, og branden nåede heller ikke at sprede sig yderligere. De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden var opstået i træværkstedet i umiddelbar nærhed af et opmagasineringsrum. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 07.36 skete der et færdselsuheld på Landevejen ved Orholt Allé i Tranbjerg. En 41-årig kvindelig bilist kom kørende ad Landevejen i sydlig retning og fortsatte frem for rødt lys i krydset ved Orholt Allé, hvor hun påkørte en anden bil, der blev ført af en 43-årig mand. Der skete betydelig materiel skade som følge af sammenstødet, men umiddelbart ingen personskade. Den 41-årige kvinde blev sigtet for at have kørt frem for rødt lys.

Onsdag kl. 07.42 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej ved Åbyhøjgård i Åbyhøj. I forbindelse med den tætte morgentrafik kørte en bus ud foran en bil ført af en 25-årig kvinde, der bremsede ned, hvorefter hun blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 40-årig mand. Sammenstødet skete med meget lav hastighed og medførte kun mindre materiel skade.

Onsdag kl. 11.09 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og brug af håndholdt mobiltelefon, da han blev standset af en patrulje på Lucernevej i Randers NV.

Onsdag kl. 16.51 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Sabro. En 18-årig mandlig bilist kom kørende ad Viborgvej mod øst, da han påkørte en forankørende bil, ført af en 78-årig mand, da denne holdt stille i forbindelse med kødannelse. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. Den 18-årige mand blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Onsdag kl. 20.36 blev en 26-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, besiddelse af narkotika med henblik på salg og for overtrædelse af våbenloven ved at være i besiddelse af en totenschlæger og en peberspray, da han blev standset i sin bil på Truevej i Brabrand.

Onsdag kl. 21.33 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Dyrbyvej i Spentrup.

Natten til torsdag kl. 01.05 blev en 24-årig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gl. Århusvej i Randers SV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Åbenrågade i Aarhus C begået mellem onsdag den 27/1 kl. 16.00 og torsdag den 4/2 kl. 12.00
  • På Åbenrågade i Aarhus C begået mellem fredag den 26/3 kl. 10.00 og lørdag den 3/4 kl. 16.00
  • På Skægsbjergvej i Havndal begået onsdag den 7/4 mellem kl. 18.15 og kl. 19.55
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Flere artikler