Stigning i bilindbrud i Østjylland

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi har inden for det seneste døgn modtaget omkring 10 anmeldelser om tyveri fra biler i området. Bilejere har oplevet, at deres bilruder er blevet smadret, og der er stjålet tasker samt andre værdigenstande, som har ligget synligt fremme i køretøjerne.

Anmeldelserne stammer fra en række forskellige lokationer, herunder Randers NØ, Aarhus N, Risskov, Aarhus C og Odder. Gerningsmændene har især haft fokus på genstande, der var let tilgængelige og synlige fra bilens ydre.

Politiet kommer med en række anbefalinger til bilister for at mindske risikoen for bilindbrud. Blandt andet opfordres der til aldrig at efterlade værdigenstande i bilen og ikke at lade tasker eller andet ligge synligt fremme – selv hvis de er tomme. Dette kan nemlig friste tyvene til at bryde ind.

Desuden anbefales det at parkere på oplyste parkeringspladser eller steder med videoovervågning og at lade handskerummet stå åbent for at signalere, at der ikke er noget af værdi i bilen. Endelig lyder rådet: "Tøm bilen, før tyven gør det".

Kilde: Politiets Døgnrapport